Αντώνης Σαμαράς: Ο Ηγέτης που κράτησε την Ελλάδα όρθια

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Ιουνίου 2012 και ο Ελληνικός λαός δίνει την εντολή διακυβέρνησης σε έναν πατριώτη πολιτικό που έμελλε να αφήσει την σφραγίδα του στην μεταπολιτευτική εποχή κρατώντας την Ελλάδα όρθια με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Ήταν η πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά που το πείραμα μιας συγκυβέρνησης πετύχαινε και

μάλιστα σε συνεργασία με ένα αριστερό κόμμα και με τους πάλλε ποτέ αντιπάλους.

Όταν ο Σαμαράς ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας πολλοί ήταν αυτοί που στοιχημάτιζαν ότι η κυβέρνησή του δεν θα άντεχε πέρα των έξι μηνών.

Για την ιστορία θυμίζω ότι ο πόλεμος που δεχόταν ήταν απ΄ όλες τις κατευθύνσεις και σε όλα τα μέτωπα.

Όμως υπολόγιζαν όλοι δίχως να λαμβάνουν υπόψιν το απίστευτο πείσμα του Σαμαρά. Κι όχι μόνο άντεξε, αλλά κατάφερε μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια να αλλάξει την εικόνα της χώρας, να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης καθώς και της διεθνούς σκηνής.

Αυτά που κατάφερε είναι πλέον γνωστά σε όλους.

Αυτά που του οφείλουμε εντούτοις είναι πολύ περισσότερα.

Και είναι περισσότερα γιατί είναι ίσως ο μόνος πολιτικός εν ζωή που αδικήθηκε απίστευτα αλλά δικαιώθηκε σε όλα.

Παρά την πτώση της κυβέρνησής του από τους λαϊκιστές και τους καιροσκόπους του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ισχυρό κράτος. Κάτι που ουδείς δύναται να αμφισβητήσει.

Και αναρωτιέμαι πως θα ήταν η χώρα αν δεν είχαμε πέσει στα χέρια του ανεύθυνου Τσίπρα και ο Σαμαράς ολοκλήρωνε την θητεία του.

Η αλήθεια είναι πως σήμερα η Ελλάδα θα ήταν μια σύγχρονη χώρα με πολλές προοπτικές και ελπίδα για το μέλλον των νέων ανθρώπων που την εγκατέλειπαν όταν έβλεπαν την διακυβέρνηση των μαθητευόμενων μάγων.

Πολλά θα είχαν αλλάξει και πολλά θα ήταν διαφορετικά.

Κατά κύριο λόγο δεν θα είχε γίνει το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, αλλά και δεν θα σουλατσάριζαν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που κάποιοι (ξέρουν αυτοί) φέσωσαν στην χώρα μας.

Όπως επίσης, είναι δεδομένο ότι ούτε καν θα υπήρχε στο λεξιλόγιο της εξωτερικής μας πολιτικής η συνθηκολόγηση της Χάγης και η απώλεια του Καστελόριζου για να διατηρηθεί η κυριαρχία στα υπόλοιπα νησιά.

Κι ο επεκτατικός τραμπούκος γείτονας θα παρέμενε κρυμμένος στο λαγούμι του, διότι θα γνώριζε εκ των προτέρων ποια θα ήταν η απάντηση αν τολμούσε να προβεί στους σημερινούς τσαμπουκάδες.

Ωστόσο έκανε και λάθη. Θεώρησε ότι ο λαός θα αναγνωρίσει τον πατριωτισμό του και το γεγονός ότι έχασε το μάτι του για χάρη της Ελλάδας και δεν πολέμησε όσο θα έπρεπε τον λαϊκισμό του Τσίπρα.

Έπρεπε να σηκώσει το κεφάλι από τη δουλειά, να πάει σπίτι - σπίτι με όπλο του την αλήθεια και να συντρίψει τον λαϊκισμό που αλώνιζε εξαπατώντας τους Έλληνες.

Όμως παρά τα σφάλματα, τελικά η ιστορία τον δικαίωσε.

Δεν… απολείπειν ο θεός Aντώνιον λοιπόν που να χτυπιούνται οι εχθροί του κάτω. Εχθρούς που ανέσυρε από την αφάνεια και το ευχαριστώ ήταν μια μαχαιριά στην πλάτη.

Δεν πειράζει... ας είναι. Ξεχνούν προφανώς ότι αν η πολιτική Σαμαρά εκτός από την Ελλάδα δεν κρατούσε και την παράταξη όρθια, σήμερα ο λαϊκισμός θα καταδυνάστευε ακόμη την πατρίδα.

Σε κάθε περίπτωση Πρόεδρε, είναι βέβαιο ότι το εθνικό σου κεφάλαιο ΔΕΝ έχει εξαντληθεί.

Και η Ελλάς ευγνωμονούσα σου ζητά πάλι να μην την αφήσεις απροστάτευτη.

Σ’ ευχαριστούμε και σου αποδίδουμε την τιμή που σου αξίζει για όλα όσα προσέφερες στην Πατρίδα και την Παράταξη.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα