Αντίμετρα ζητάει το Βερολίνο για τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Ρωσία

Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που προτείνονται από τους βουλευτές των ΗΠΑ και οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να εξετάσει τα αντίμετρα, ανέφερε η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας τη Δευτέρα. "Θεωρούμε ότι αυτό είναι αντίθετο με το διεθνές δίκαιο, τόσο απλά", ανέφερε η Μπριγκίτε Τσίπρις σε συνέντευξή της προς τον μιντιακό όμιλο Funke . "Φυσικά, δεν θέλουμε έναν εμπορικό πόλεμο. Αλλά είναι σημαντικό ότι η Ευρωπαϊκή

Επιτροπή εξετάζει τώρα τα αντίμετρα".

Η γερμανική κυβέρνηση και οι ηγέτες των επιχειρήσεων δήλωσαν ότι οι νέες κυρώσεις που ψηφίστηκαν αυτό το μήνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις γερμανικές εταιρείες να δουλέψουν σε έργα αγωγών που θεωρούν ότι είναι απαραίτητα για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας.

Αφορμή των αμερικανικών κυρώσεων είναι η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και οι ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις κατά τον προεκλογικό αγώνα των ΗΠΑ. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα τον επικυρώσει. Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον παίρνει μονομερώς μέτρα ενάντια στην Ρωσία χωρίς να έχει προηγουμένως συνεννοηθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, γεγονός που έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την ΕΕ.

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα