Τερέζα Μέι: Η ελεύθερη μετακίνηση των Ευρωπαίων πολιτών θα λήξει τον Μάρτιο του 2019

Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της ΕΕ στη Βρετανία θα λήξει τον Μάρτιο του 2019, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι θα ήταν "λάθος να σκεφτούμε" πώς θα μοιάζει το σύστημα μετανάστευσης στη Βρετανία μετά το Brexit, μετά από μια σειρά συχνά αντιφατικών δηλώσεων από τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα.

Ο Καγκελάριος Φίλιπ Χάμμοντ δήλωσε σε συνέντευξή του την Παρασκευή ότι επιθυμεί μια μεταβατική περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι τρία χρόνια και αυτό θα σήμαινε

ότι "πολλές ρυθμίσεις παραμένουν πολύ παρόμοιες με το πώς ήταν την ημέρα πριν από την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση". Η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, η οποία την περασμένη εβδομάδα διέταξε την ανάλυση της μετανάστευσης στην ΕΕ, δήλωσε επίσης ότι οι πολίτες της ΕΕ θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη μεταβατική περίοδο, εφόσον έχουν εγγραφεί.
Ωστόσο, ο υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λίαμ Φοξ, κορυφαίος υπερασπιστής του Brexit, δήλωσε ότι η μη ρυθμιζόμενη ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων μετά το Brexit δεν θα "συμβαδίζει" με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ΕΕ. Είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν είχε συμφωνήσει για τη μετανάστευση μετά από το Brexit.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο επίσημος εκπρόσωπος της πρωθυπουργού προσπάθησε να αποσαφηνίσει την κατάσταση, λέγοντας: "Η ελεύθερη κυκλοφορία θα λήξει τον Μάρτιο του 2019". Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι "και άλλα στοιχεία του μεταναστευτικού συστήματος μετά το Brexit θα προωθηθούν εν ευθέτω χρόνω. Θα ήταν λάθος να σκεφτόμαστε πως θα μπορούσαν να είναι ή να υποστηρίζουμε ότι η ελεύθερη κυκλοφορία θα συνεχιστεί όπως είναι τώρα".

politico.eu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα