ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Κυβερνητικές πηγές: Δεν παγώνουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Ανατροπή υπήρξε πριν από λίγα λεπτά στην είδηση που είχε διαρρεύσει σχετικά με το πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία.

"Ο διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης δεν παγώνει όπως γράφηκε. Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται" ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

"Η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε σκέφτηκε να θέσει θέμα παγώματος των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Δεν θα το κάναμε αυτό λίγες ώρες πριν ο πρωθυπουργός συναντηθεί με τον πρόεδρο Ερντογάν" είπαν κυβερνητικές

πηγές στο Capital.gr.

Σημειώνεται ότι η αρχική διαρροή η οποία φέρεται να προήλθε από πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και μεταδόθηκε τόσο από την ΕΡΤ όσο και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έκανε λόγο για αναστολή των συνομιλιών σε επίπεδο στρατιωτικών αντιπροσωπειών με αντικείμενο τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) στο Αιγαίο, για τα οποία είχε προγραμματισθεί νέα συνάντηση στα τέλη του μηνός στην Αθήνα.

Κυβερνητικές πηγές σημείωσαν πως ερευνάται η πηγή της αρχικής διαρροής περί παγώματος των συζητήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για ανευθυνότητα με ΜΟΕ

Για πρωτοφανή κυβερνητική ανευθυνότητα κάνει λογο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας:

"Παραμονή της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία και λίγες ώρες αργότερα από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά".

Στο ίδιο πλαίσιο η Κουμουνδούρου σημειώνει ότι "Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης. Τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα