Αναστάτωση στις Ένοπλες Δυνάμεις για νέες κρίσεις

Την συζήτηση περί αναβολής των «κρίσεων» στις ένοπλες Δυνάμεις άνοιξε με σχετική αναφορά του από λίγες ημέρες σε σύσκεψη επιτελών ο Α/ΓΕΕΘΑ. Τότε προβλημάτισε γιατί αναφέρθηκε στο θέμα αυτό κατ’ αρχήν αναρμόδια και κατά δεύτερον άκαιρα. Το θέμα αυτό εξαρτάται άμεσα από τον χρόνο που θα διεξαχθούν οι εκλογές και ως εκ τούτου είναι καθαρά πολιτικό, αφού θα απαιτηθεί και νομοθετική ρύθμιση (όπως ανάλογα είχε γίνει και επί Οικουμενικής κυβέρνησης το 1990 και το 2004, όπου οι κρίσεις συνέπεσαν με τις εκλογές

).

Στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει έντονη αναστάτωση για τη διεξαγωγή των Κρίσεων – Επανακρίσεων με την υφιστάμενη κατάσταση, διότι είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τις απαράδεκτα «κομματικές» κρίσεις των δύο τελευταίων χρόνων, αλλά και η πρόσφατη «σφαγή» του Μπεγλίτη στις ηγεσίες των Κλάδων που έντονα επέκρινε η Νέα Δημοκρατία και ανάγκασε τον πρόεδρο της να προβεί σε σκληρές δηλώσεις.

Εν τω μεταξύ οι κλαδικές του ΠΑΣΟΚ στις Ε.Δ. προσπαθούν να συσπειρώ-σουν ότι έχει απομείνει διαδίδοντας ότι αυτοί θα κάνουν τις κρίσεις – επανακρίσεις και από αυτούς εξαρτώνται ακόμη. Όμως αποδεικνύεται ότι η αναφορά του Α/ΓΕΕΘΑ δεν έγινε τυχαία. Έκτοτε έχουν επιδoθεί σε έναν αγώνα οι κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ με αιχμή του δόρατος τον κ. Ραγκούση και τον κ. Σπηλιόπουλο για να καθαρίσουν τις Κρίσεις και Επανακρίσεις το συντομότερο δυνατόν και ας δεσμεύουν με τις επιλο-γές τους την επόμενη κυβέρνηση που σύντομα θα προκύψει. Τα άλλα που επικαλούνται προς τα έξω περί νομοθεσίας και αξιοακρατίας οι ίδιοι που κομματικοποίησαν τις Ε.Δ. καλυμμένοι τώρα πίσω από τον κ. Ραγκούση είναι ευνόητο ότι είναι μετά συγχωρέσεως «κουραφέξαλα».

Υπενθυμίζουμε ότι κ. Σαμαράς σε πρόσφατη ομιλία του είχε αναφερθεί στην ασυνέπεια λόγων και έργων των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα αυτό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Αναθεώρηση του Νόμου Περί Ιεραρχίας και Προαγωγών

Δεν σας λέω πως θα αποκατασταθούν οι άδικα και κομματικά διωχθέντες.

Γιατί το έχετε ξανακούσει πολλές φορές και δεν τηρήθηκε. Διαχρονικά δεν τηρήθηκε.

Σας λέω, όμως, να μου έχετε εμπιστοσύνη. Το κλίμα δικαιοσύνης και αξιοσύνης θα επικρατήσει και πάλι στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με ότι χρειασθεί προς τούτο……

έρχονται κάποια στελέχη του να το ξαναεπιβεβαιώσουν με την παθητική στάση που τηρούν στο θέμα Κρίσεων – Επανακρίσεων, που ουσιαστικά διευκολύνουν για άλλη μία φορά τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ σχέδια.

Ο κ. Σαμαράς έχει επανειλλημένως εκφράσει το προσωπικό του ενδιαφέρον για τον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, που σε απλά Ελληνικά για όποιους γνωρίζουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει ότι θα τις καθαρίσει από τον «κόπρο του Αυγείου» απ’όπου και εάν προέρχεται, προκειμένου να εκτελούν ανεπηρέαστες και με υψηλό ηθικό το δύσκολο έργο τους ειδικά τις χαλεπές αυτές εποχές.

Ε.Σ.

Keywords
Τυχαία Θέματα