Αναγνωρίστηκε ο φερόμενος ως δράστης στο Λονδίνο - Γνωστός Ισλαμιστής

Ο Αμπού Ιζαντίν, γνωστός και ως "ιεροκήρυκας του μίσους", φαίνεται πως είναι ο δράστης της διπλής τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο. Ο Ιζαντίν, του οποίου το κανονικό όνομα είναι Τρέβορ Μπρουκς, ήταν Βρετανός πολίτης που γεννήθηκε από τζαμαϊκανούς γονείς και ήταν γνωστός στις Αρχές της χώρας.

Ο 42χρονος γεννήθηκε στο Χάκνεϊ του Ανατολικού Λονδίνου και ασπάστηκε τον ισλαμισμό λίγο πριν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατικών επιθέσεων -το 2007 και το 2008 όταν καταδικάστηκε και εξέτισε ποινή φυλάκισης 4,5 χρόνων. Ήταν

ένας από τους ανοιχτά υποστηρικτές του ισλαμισμού και ως ιεροκήρυκας είχε μιλήσει σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα. Είχε χαρακτηρίσει μάλιστα τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στο Λονδίνο το 2005 "αξιέπαινες".

Ριζοσπαστικοποιήθηκε τη δεκαετία του '90 μετά από τη γνωριμία του με άλλους γνωστούς ισλαμιστές, τον Ομάρ Μπακρί Μουχάμεντ και τον Αμπού Χαμζά αλ-Μισρί, σε τζαμί του Λονδίνου. Επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, ενώ υποστήριζε ότι είχε παρακολουθήσει …σεμινάρια τρομοκρατίας στο Αφγανιστάν! Το 2006 είχε δώσει μια συνέντευξη στο BBC, στην οποία ζητούσε να επιβληθεί η Σαρία στη Βρετανία.

Έγινε γνωστός όταν διέκοψε ομιλία του πρώην υπουργού Εσωτερικών Τζον Ράιντ, χαρακτηρίζοντάς τον "εχθρό του Ισλάμ". Στο YouTube υπάρχουν αρκετά βίντεο στα οποία μιλά για το πόσο σημαντικό είναι να σκοτώνεις αστυνομικούς και ότι όλοι στο κοινοβούλιο είναι άπιστοι.

independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
σκοπευτηριο ασπροπυργου κλεισιμο
Τυχαία Θέματα