Αλ. Τσίπρας: Συνεργασία με ΟΟΣΑ όχι με την παλιά «εργαλειοθήκη»

Αισιόδοξος για την από κοινού αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ του ΟΟΣΑ και της νέας ελληνικής κυβέρνησης εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές του δηλώσεις με τον επικεφαλής του οργανισμού, Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Τσίπρας γνωστοποίησε πως στη συνάντησή τους συμφωνήθηκε η συγκρότηση μιας μόνιμης επιτροπής

συνεργασίας που θα ετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Μίλησε παράλληλα για στενή συνεργασία και τη βοήθεια του ΟΟΣΑ για την εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων. «Θα μεταβώ στο Παρίσι σύντομα για να επισημοποιήσω αυτή τη σχέση συνεργασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον ΟΟΣΑ για τη βοήθειά του σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

«Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Η Ευρώπη προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση με τη συνταγή της λιτότητας. Αντί αν την επιλύσει τη βάθυνε περισσότερο υποθηκεύοντας την αναπτυξιακή προοπτική», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

O κ. Τσίπρας θέλησε να διευκρινίσει ότι η συνεργασία με τον ΟΟΣΑ θα γίνει «όχι με βάση το προηγούμενο της λεγομενης "εργαλειοθήκης"», αλλά με βάση την εντολή που έδωσε στην κυβέρνηση ο λαός και το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε κατά την τριήμερη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγής, κάτι που -όπως είπε- εκτός από πράξη κοινωνικής δικαιοσύνης είναι και πράξη αλληλεγγύης προς τους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Ο κ. Γκουρία από την μεριά του συνεχάρη τον κ. Τσίπρα για την ψήφο εμπιστοσύνης και τόνισε ότι θα προσφέρει τη μέγιστη υποστήριξη, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του στην Αθήνα αποτελεί τη φυσική απόκριση του οργανισμού σε ένα μέλος του.

«Επιτρέψτε μου να τονίσω τη συνεργασία και την ανάπτυξη, καθώς αποτελούν αναπόσταστα μέλη της πολιτικής του Οργανισμού» είπε με νόημα ο κ. Γκουρία. «Δεν ήρθαμε για να υποδείξουμε τι οφείλετε να πράξετε, οι Έλληνες γνωρίζουν καλύτερα από εμάς και εκφράστηκαν στις εκλογές. Θα εργαστείτε με βάση αυτή την εντολή και εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να εξασφαλίσουμε ότι τα βήματα που θα γίνουν θα βοηθήσουν τους Έλληνες πολίτες, είπε στον Πρωθυπουργό.

Μίλησε επίσης για ομάδες συμφερόντων που αντιστέκονται στην αλλαγή όπως τα μονοπώλια και τα ολιγοπώλια οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν για να εξασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ανάπτυξης θα βοηθήσουν την πλειονότητα των Ελλήνων και όχι κάποιους ιδιοκτήτες εταιρειών. «Τίθενται επίσης θέματα όπως η διαφάνεια η ακεραιότητα αλλά και αυτό της διαφθοράς. Δεν θα υποδείξουμε τι πρέπει να κάνετε, ξέρετε καλύτερα.

Εμείς θα φέρουμε εργαλεία και μέσα για οργανισμούς ,προμήθειες, αποκάλυψη στοιχείων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, θέματα που αποτελούν παγκόσμια ζητήματα, είπε ο γ.γ. του ΟΟΣΑ. «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για να επανέλθει η ανάπτυξη όχι μόνο στα λογιστικά βιβλία αλλά χάριν των Ελλήνων», τόνισε.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα