Άγρια κόντρα ΕΛ.ΑΣ. - Λιμενικού για την επίθεση στα Εξάρχεια

14:32 6/4/2019 - Πηγή: Antinews

Στo άβατο των Εξαρχείων, εκεί όπου οι διωκτικές αρχές τρέπονται σε φυγή με την απειλή όπλου από τους κουκουλοφόρους, ξεδιπλώθηκε ένα ακόμα επεισόδιο «προστασίας» της ανομίας.

Οργανωμένο τάγμα κουκουλοφόρων με καλάσνικοφ, όπλα και ρόπαλα -όπως δηλώνουν οι λιμενικοί- έστησε ενέδρα σε 8 στελέχη της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και στον εισαγγελέα Αθηνών τη στιγμή που πραγματοποιούσαν έρευνα σε σπίτι διακινητή ναρκωτικών στην οδό

Θεμιστοκλέους.

Την ώρα που τους σημάδευαν τα όπλα των «γνωστών αγνώστων», οι λιμενικοί κατάφεραν να γλιτώσουν τα χειρότερα, να φυγαδεύσουν τον εισαγγελέα και να μην υπάρξει πυροβολισμός, χάνοντας ωστόσο 2 υπηρεσιακά όπλα, με τους δράστες να παίρνουν και τις ταυτότητες των 2 λιμενικών δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην προστασία της προσωπικής τους ζωής.

Ακόμα και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη επιβεβαίωσε ότι τα Εξάρχεια παραμένουν άβατο… αλλά και ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί(!): «Ξέρουμε όλοι ότι στην περιοχή των Εξαρχείων υπάρχουν προβλήματα. Τα προβλήματα εγκληματικότητας και παραβατικότητας δεν λύνονται πατώντας ένα μαγικό κουμπί. Αλλά δεν είναι δυνατόν να εργαλειοποιούνται αυτά τα θέματα κάθε φορά που κάποιοι αποφασίζουν να παίξουν στο πεδίο της ασφάλειας».

Την ίδια στιγμή, η υπουργός ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε καμία ενημέρωση για την επιχείρηση του Λιμενικού μέσα στα Εξάρχεια. «Δεν πήγαν αστυνομικοί. Ηταν μια προσπάθεια από το Λιμενικό Σώμα και βεβαίως δεν είχε καν ενημέρωση η Ελληνική Αστυνομία. Ποιοι είναι αυτοί που άφησαν το κέντρο της Αθήνας, τη γειτονιά των Εξαρχείων, και να δομηθεί και να οργανωθεί μια κατάσταση με έντονη παραβατικότητα; Διότι αυτά δεν γίνονται σε μια μέρα όπως ξέρετε».

Διάψευση

Σύμφωνα όμως με στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου, το Λιμενικό είχε ενημερώσει πριν από την άφιξή του στην περιοχή. Ο εισαγγελέας φαίνεται να κατέθεσε ότι στις 20.20 έφτασαν στο σημείο, με αστυνομικές πηγές να έχουν καταγράψει το πρώτο τηλεφώνημα του Λιμενικού στις 20.35 στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, με τον αξιωματικό ασφαλείας να ανταπαντά «ένας άνθρωπος είμαι, δεν μπορώ να αφήσω τη βάρδια», με εκείνον να τους ζητά να πάρουν τηλέφωνο την Αμεση Δράση και θα ενημερώσει και εκείνος, κάτι που γίνεται στις 20.38. Στις 20.50 ξεκινά η επίθεση των 40-50 ατόμων, ενώ στις 21.00 φτάνουν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. και της ΟΠΚΕ. Στο σήμα πάντως του Λιμενικού Σώματος τονίζεται ότι ενημέρωσαν πριν από την επιχείρηση, με τον αξιωματικό ασφαλείας να αναφέρει ότι είμαι μόνος και δεν μπορώ να κάνω κάτι και να ενημερώσουν μόνοι το 100.

Να σπάσει το άβατο… τόνισε η Ενωση Εισαγγελέων, ζητώντας τη λήψη κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και μέτρων ατομικής προστασίας των εισαγγελέων που προΐστανται σε επιχειρησιακές ενέργειες αυξημένης επικινδυνότητας και αποτελεσματική κατά νόμον αντιμετώπιση των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Ερωτήματα για το συντονισμό

Στις 17.40 χθες το απόγευμα λιμενικοί συλλαμβάνουν Σύρο μετανάστη μέσα στο γκαράζ πλοίου της ακτοπλοΐας για μικροποσότητα ναρκωτικών και ζυγαριά ακριβείας. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο μετανάστης τους αναφέρει ότι θα τους υποδείξει το σπίτι από το οποίο προμηθεύτηκε τις ναρκωτικές ουσίες, όπως και κάνει, δίνοντάς τους τη διεύθυνση Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Ο εισαγγελέας Αθηνών δίνει παραγγελία για έλεγχο στην οικία όπου αποδεικνύεται ότι λειτουργεί άτυπα σαν κατάληψη μεταναστών. Εκεί συλλαμβάνουν δύο γυναίκες
(μία Ελληνοαυστραλή και μία Μαροκινή), βρίσκουν ναρκωτικά, όπλα, ζυγαριά. Λίγο πριν βγουν από το οίκημα, οι τρεις λιμενικοί που βρίσκονταν έξω ειδοποιούν τους υπόλοιπους ότι δέχονται επίθεση. Προσπαθούν να φυγαδεύσουν τον εισαγγελέα και να απομακρυνθούν με ασφάλεια, ενώ, όπως δηλώνουν, οι 50 κουκουλοφόροι τους σημαδεύουν κατά πρόσωπο. Οταν παίρνουν την Ελληνοαυστραλή, φεύγουν παρατεταγμένα προς την πλατεία Εξαρχείων.

Η επιχείρηση αυτή συντονίστηκε εξ ολοκλήρου από το Λιμενικό και αυτό εγείρει ερωτήματα, καθώς η περιοχή των Εξαρχείων -όπως παραδέχονται και οι υπουργοί της Κυβέρνησης- είναι ειδικού χειρισμού.

«Η χθεσινή επίθεση κατά ανδρών του Λιμενικού, αλλά και του εισαγγελέα που τους συνόδευε στα Εξάρχεια, ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Δεν αποδεικνύει μόνο για άλλη μια φορά το απαράδεκτο άβατο των Εξαρχείων, πιστοποιεί όμως και τις σχέσεις των δήθεν αναρχικών με τον υπόγειο και βρόμικο κόσμο των ναρκωτικών. Δυστυχώς, σήμερα, στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, κανείς και πουθενά δεν αισθάνεται ασφαλής.

Η προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι μόνο η οικονομική ανάταξη της χώρας, αλλά και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας, έτσι ώστε οι γειτονιές, επιτέλους, να παραδοθούν πίσω σε αυτούς που τους ανήκουν, στους κατοίκους τους. Kαι η Αστυνομία, επιτέλους, να αφεθεί ελεύθερη να κάνει αυτό το οποίο ξέρει να κάνει καλά», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Που πας ρε Καραμήτρο;»: Η ατάκα του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ για την επιχείρηση του Λιμενικού στα Εξάρχεια

Την επίθεση που δέχτηκαν στελέχη του λιμενικού στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Που πας ρε Καραμήτρο; Λιμενικοί μέσα στα Εξάρχεια. Που πας ρε Καραμήτρο; Εδώ δεν πάνε οι δικοί μας. Απαγορεύεται να πάνε στα Εξάρχεια από το κράτος. Είναι κράτος εν κράτει τα Εξάρχεια. Πλέον είναι κράτος. Χθες είδαμε ότι έχουν διμοιρίες, τάγματα», είπε αρχικά ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε: «Στο Άγιο Όρος μπορείς να πάς, στα Εξάρχεια όχι. Δεν πάμε γιατί θα μας εξαϋλώσουν, δεν θα μείνει ούτε κοκαλάκι μας. Το επιλέγει η εκάστοτε ηγεσία. Θα έχουμε νεκρούς αστυνομικους αν πάει η Αστυνομία στα Εξάρχεια. Που το στείλανε το σήμα οι λιμενικοί; Στα Εξάρχεια; Εκεί είναι τρεις και ο κούκος. Και το σήμα αν το στείλανε έφυγε αρμοδίως; Πήγε πάνω στις υπηρεσίες; Που ξέρουν τώρα να έρθουν από τα λιμάνια και να κάνουν μέσα στα Εξάρχεια επιχείρηση; Αυτά είναι παλαβά πράγματα. Θα την κάνανε σωστά τη δουλειά τους αν δεν ήταν Εξάρχεια. Αν ήταν Καλλιθέα, Γκύζη. Ιράκ είναι τα Εξάρχεια. Είναι κατακτημένα ελληνικά εδάφη εντός της ελληνικής επικράτειας».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας τόνισε πως «αν τα Εξάρχεια ενημερώθηκαν και πραγματικά δεν ενημέρωσαν αρμοδίως τις άλλες υπηρεσίες όπως είναι η κρατική ασφάλεια και η δίωξη ναρκωτικών τότε υπάρχει πρόβλημα».

«Τα Εξάρχεια δεν είναι πια άβατο, ήταν άβατο. Τα Εξάρχεια τώρα είναι κράτος εν κράτει. Αυτή τη στιγμή έχει δομή μέσα. Υπάρχουν διμοιρίες, υπάρχουν λόχοι, υπάρχουν τάγματα, υπάρχουν καλάσνικοφ. Εκεί δηλαδή δεν ξέρω αν πλέον μπορούμε κι εμείς σαν αστυνομία εάν έχουμε την πολιτική εντολή να τα ξεκαθαρίσουμε, εκεί είναι για το στρατό πια το θέμα», σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Πηγή:eletherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα