Αυτός είναι ο τρομοκράτης που πέρασε από Ελλάδα, Σερβία, Κροατία και Αυστρία για να σκορπίσει τον θάνατο στο Παρίσι

Την ταυτότητα ενός από τους οκτώ τρομοκράτες που ευθύνονται για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει σε αποκλειστικό δημοσίευμά της η σερβική εφημερίδα Blic, δημοσιεύοντας μάλιστα το διαβατήριό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο φερόμενος ως τρομοκράτης πέρασε με διαβατήριο Συρίας μαζί με άλλους πρόσφυγες από Ελλάδα, Σερβία, Κροατία και Αυστρία, για να σκορπίσει τον θάνατο στο Παρίσι.

Το διαβατήριο που βρέθηκε στα υπάρχοντά του ανήκει

σε άτομο που πέρασε στην Ευρώπη με το όνομα Ahmed Almohammed.

Ο Ahmed Almohammed μπήκε στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου και πέρασε στη Σερβία στις 7 Οκτωβρίου, περνώντας από όλους του συνήθεις ελέγχους αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Almohammed δεν είχε όπλα επάνω του όταν πέρασε από τη Σερβία.

Είχε ζητήσει άσυλο

Ο κάτοχος του συριακού διαβατηρίου, το οποίο βρέθηκε κοντά στο πτώμα ενός από τους ενόπλους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι, είχε περάσει τον περασμένο μήνα από τη Σερβία, όπου είχε ζητήσει άσυλο, ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών.

"Ένας από τους υπόπτους για τρομοκρατία, ο Α.Α., που αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος των γαλλικών υπηρεσιών ασφαλείας, είχε καταγραφεί στις 7 Οκτωβρίου φέτος στο μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο, όπου ζήτησε επισήμως άσυλο", αναφέρει το υπουργείο σε δήλωσή του.

Το μεθοριακό πέρασμα του Πρέσεβο χωρίζει τη Σερβία από την ΠΓΔΜ.

"Έλεγχοι επιβεβαίωσαν πως τα στοιχεία που τον αφορούν ταιριάζουν με αυτά του προσώπου που είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου στην Ελλάδα. Η Ιντερπόλ δεν είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προσώπου αυτού".

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει επιβεβαιώσει, με ανακοίνωσή του, ότι ένας από τους δολοφόνους που αιματοκύλησαν στο Παρίσι είχε διαβατήριο που δείχνει ότι πέρασε από τη Λέρο.

Η ανακοίνωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης ανέφερε:

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Οι ελληνικές αρχές δεν ταυτοποίησαν δεύτερο άτομο που πέρασε από τη Λέρο, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως που διαψεύδουν τις πληροφορίες που υπήρχαν.

Μόνο ένας από τους νεκρούς τρομοκράτες των επιθέσεων στο Παρίσι είχε ταυτοποιηθεί στην Λέρο, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και προσθέτουν ότι το διαβατήριό του δεν ήταν πλαστό.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι ελληνικές αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ότι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.

Στη δημοσιότητα και το εισιτήριο με το οποίο έφτασε στον Πειραιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει το protothema.gr, ο Α.Αλμοχαμάντ ναυάγησε κοντά στη Λέρο και μεταφέρθηκε μαζί με τους υπόλοιπους μετανάστες στη Λέρο όπου και ταυτοποιήθηκε.

Παρέμεινε στη Λέρο το διήμερο 3 και 4 Οκτωβρίου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αναγνώρισης και την επομένη, δηλαδή στις 5 Οκτωβρίου, χρησιμοποιώντας το συριακό διαβατήριο που είχε στη διάθεσή του έκλεισε εισιτήριο για τον Πειραιά.

Επειδή την ημερομηνία εκείνη δεν υπήρχε δρομολόγιο από την Λέρο προς τον Πειραιά, ο ύποπτος τζιχαντιστής μετακινήθηκε με πλοιάριο προς την Κάλυμνο και εκεί επιβιβάστηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Διαγόρας» το οποίο τον μετέφερε στον Πειραιά.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα