Σοκ! Ο ένας από τους τρομοκράτες είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο τον Οκτώβριο

Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τη Λέρο, πέρασε ο ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας, δίπλα από τον οποίο βρέθηκε συριακό διαβατήριο, έξω από το Stade de France.

Όπως έγινε γνωστό από της ελληνικές Αρχές, είχε ταυτοποιηθεί στις 3 Οκτωβρίου φέτος στη Λέρο, όπου είχε φτάσει με άλλους πρόσφυγες.

Τώρα, πλέον, ερευνάται εάν το διαβατήριο αυτό που βρέθηκε δίπλα στο βομβιστή αυτοκτονίας ανήκε στον ίδιο ή το είχε δώσει σε κάποιον

άλλον...

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε, με ανακοίνωσή του και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας:

«Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος».

Οκτώ δράστες των επιθέσεων είναι νεκροί, οι επτά από τους οποίους αφού ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι.

Εξάλλου έγινε γνωστό πως στα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται 300 θύματα των χθεσινοβραδυνών επιθέσεων, από τα οποία τα 80 βρίσκονται σε "κατάσταση κατεπείγουσας ανάγκης" και 177 σε κατάσταση "σχετικής" ανάγκης, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκ, Λέρο, Οκτώβριο,sok, lero, oktovrio