Αυτογκόλ... Κυριάκου η επίσκεψη στον Καραμανλή

Είναι απολύτως σωστό ένας πρόεδρος κόμματος να συναντά έναν πρώην πρωθυπουργό του ιδίου κόμματος. Και είναι απολύτως φυσιολογικό να συζητούν όλα τα θέματα της επικαιρότητας, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λοιπόν, έκλεισε ραντεβού με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή... άρτι αφιχθέντα από τις πασχαλινές διακοπές του σε κάποιο θέρετρο της Ιταλίας. Παρά το γεγονός ότι το «περιβάλλον» του κ. Καραμανλή δεν έχει φερθεί καθόλου καλά στην παράταξη, και ειδικά στον Μητσοτάκη (όπως έκανε δηλαδή και στην περίοδο διακυβέρνησης του

Αντ. Σαμαρά), είναι καλό να φαίνεται ένα κλίμα συνεννόησης και ομοψυχίας στη Νέα Δημοκρατία. Αν και το φαίνεσθαι από το είναι απέχει πολύ και ουκ ολίγες φορές έχει φέρει μεγαλύτερα προβλήματα απ' ότι έχει λύσει.

Ας ελπίσουμε ότι εκτός από τα κρίσιμα θέματα για την οικονομία και την πολιτική, να συζήτησαν και τις βρόμικες επιθέσεις που εξαπολύουν εφημερίδες και στελέχη που ελέγχονται από την καραμανλική πτέρυγα και κάνουν όλη την βρόμικη δουλειά, εκεί όπου δεν μπορεί να μπει μπροστά ο... ηγέτης. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι της παρούσης να ασχοληθούμε με τα παιχνίδια που συνεχίζουν να παίζουν ορισμένοι πραγματικοί καραμανλικοί και άλλοι γιαλαντζί «καραμανλικοί» που δεν θέλουν το καλό της παράταξης αλλά το προσωπικό τους συμφέρον.

Εκβιάζουν, απειλούν, στέλνουν μηνύματα στην ηγεσία της ΝΔ και κάποιοι ράβουν και κοστούμια βουλευτή και υπουργού θέλοντας να θέσουν σε ομηρία και να δεσμεύσουν από τώρα τον Μητσοτάκη σε αποφάσεις που πρέπει να πάρει.

Όμως, κάποιος θα πρέπει να πει στο επικοινωνιακό επιτελείο και τους συμβούλους του προέδρου της ΝΔ ότι είναι λάθος η εικόνα που δόθηκε από τη σημερινή συνάντηση. Δεν μπορεί ο νυν πρόεδρος του κόμματος και εν δυνάμει πρωθυπουργός να κλείνει ραντεβού και να πηγαίνει ο ίδιος στην Παναγή Κυριακού, στο γραφείο του κ. Καραμανλή, αντί να συναντώνται στα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Είναι unfair για τον κ. Μητσοτάκη και λάθος συμβουλές του έδωσαν να πηγαίνει αυτός στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Αν θέλουν να δείξουν ομοψυχία ας συναντιούνται στα γραφεία του κόμματος κι όχι να βλέπουμε τον πρώην, κι εδώ και μια 10ετία «τουρίστα» της πολιτικής να δέχεται τον νυν και σίγουρο πρωθυπουργό που τρέχει όλη μέρα για να κερδίσει η ΝΔ.

Έναν συνταξιούχο της πολιτικής τον σέβεσαι και πας στο χώρο του όταν αυτός δεν μπορεί. Ο κ. Καραμανλής δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να πάει στα γραφεία της ΝΔ; Έχει πάει άλλη φορά εκεί εκτός από τα εγκαίνια;

Έκανε μέγα λάθος ο κ. Μητσοτάκης και δεν «παίζει» επικοινωνιακά να δείχνει ότι... ικετεύει τον πρώην για συνεννόηση.

Ο κ. Καραμανλής, το έχουμε τονίσει ουκ ολίγες φορές, οφείλει να είναι ξεκάθαρος απέναντι στο κόμμα. Όχι να το πολεμά μέσω άλλων, και μόλις δείχνει ότι μπορεί να κυβερνήσει, να βγαίνει μπροστά και να δείχνει... ανήσυχος για τις εξελίξεις. Άλλωστε, τις εξελίξεις που θέτουν σε κίνδυνο την πατρίδα, τις διαμορφώσουν οι «φίλοι» του, μεταξύ των οποίων και ο κ. Παυλόπουλος, και ο κ. Παπαγγελόπουλος και πολλοί άλλοι.

Έβαλε αυτογκόλ, λοιπόν, ο Κυριάκος και μάλιστα με αντίπαλο που βαριέται να σουτάρει ακόμη και ελεύθερο...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα