Τους 24 έφτασαν οι νεκροί στη Βενεζουέλα

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ αρκετοί τραυματίστηκαν σοβαρά χθες στη Βενεζουέλα κατά την διάρκεια νέου γύρου διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC οι δύο έπεσαν νεκροί μετά από πυροβολισμό στην περιφέρεια "Μέριδα των Άνδεων" κι ο τρίτος στην κοντινή πόλη Μπάρνινα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο κυβερνήτης της "Μέριδα" πάντως κατηγόρησε "παραστρατιωτικές ομάδες" για τους θανάτους.

Ο αριθμός των νεκρών κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων που συνεχίζονται

για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα έφτασε τους 24. Εξ΄ αυτών οι 13 έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια αυτού του μήνα σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ενώ άλλοι 11 σκοτώθηκαν την Παρασκευή κατά την διάρκεια λεηλασιών στο Καράκας.


Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι προετοιμάζουν βίαιο πραξικόπημα με την συνενοχή των ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ως δικτάτορα που καταπιέζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Πάνω από 1.400 άτομα έχουν συλληφθεί αυτό το μήνα σε διαδηλώσεις, ενώ 636 από αυτούς βρίσκονταν ακόμα υπό κράτηση χθες, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ.

Αντιμέτωπος με πίεση από το εξωτερικό να επιτρέψει στους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν, ο Μαδούρο έχει καλέσει αντ’ αυτού για τοπικές εκλογές - στις περιφέρειες - οι οποίες ήταν αρχικά προγραμματισμένες για το 2016.

Ο Διοσδάδο Καβέγιο, ανώτατο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, είπε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αποκλειστούν από τις περιφερειακές εκλογές. Δεν υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η κυβέρνηση θα επιτρέψει να διεξαχθούν νωρίτερα - όπως απαιτεί η αντιπολίτευση - οι επόμενες προεδρικές εκλογές, που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του 2018.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα