Άδωνις Γεωργιάδης: Να γίνει Προανακριτική για Novartis αν είναι δυνατόν και σήμερα

15:03 9/2/2018 - Πηγή: Antinews

Να συσταθεί αν είναι δυνατόν και σήμερα Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis ζητάει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει παραγραφή, αλλά άρση της ασυλίας του.

Μπαίνοντας στην ουσία των όσων καταγγέλλει ο μάρτυρας "Σαράφης" ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν έχει λάβει ποτέ απόφαση υπέρ των συμφερόντων της Novartis, ενώ χαρακτήρισε "παραμύθια της Χαλιμάς", ότι για να επιστραφούν 65 εκατ. ευρώ στη Novartis πήρε "μίζα 2 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ήταν μνημονιακή υποχρέωση να επιστραφούν οφειλές σε ελληνικές και πολυεθνικές και διατέθηκε κονδύλι ύψους 300 εκατ. ευρώ συνολικά γι αυτό τον σκοπό το 2010. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι για θέματα ΕΟΠΥΥ την αρμοδιότητα είχε τότε ο υφυπουργός Αντ. Μπέζας.

Εν τω μεταξύ με την έναρξη της κατάθεσης του κ. Γεωργιάδη τόσο οι βουλευτές της ΝΔ κ.κ.Ν.Μηταράκης, Γ.Γεωργαντάς, όσο και της ΔΗΣΥ η κ. Χριστοφιλοπούλου έθεσαν το ζήτημα ενημέρωσής τους για την δικογραφία της Novartis. "Θα μοιραστεί κάποια στιγμή" τους διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής για την Υγεία κ. Αντ. Μπαλωμενάκης, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας μετέφερε την άποψη του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ότι προηγούνται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να πάρουν αντίτυπο και μετά θα λάβουν γνώση και τα μέλη της Εξεταστικής.

Η κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου επίσης σε υψηλούς τόνους έθεσε το ζήτημα της χρονικής επέκτασης εργασιών της Εξεταστικής και μετά το 2014 ώστε να συμπεριληφθεί και η δικογραφία κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή που επίσης διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Σε ότι αφορά την υπόθεση με τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε ευθέως την κ. Μ. Παπασπύρου - η οποία πήρε την θέση του Λέανδρου Ρακιντζή το 2015 ως Γενική Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης - υποστηρίζοντας ότι "με δόλο και πολιτικό σκοπό, λόγω της σχέσης που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ απέκρυψε έγραφα" και τον ενέπλεξε στην υπόθεση προσλήψεων.

"Βάλατε στην Ανεξάρτητη Αρχή τον άνθρωπο που δήλωσε ότι στο σπίτι του μεγάλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος", είπε αναφερόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Θυμάστε που είχε δηλώσει ότι έζησε δυο χρόνια στο Αιγάλεω; Αυτό εννοούσε. Και στο γραφείο του συζύγου της κ. Παπασπύρου ο κ. Τζανακόπουλος έκανε την πρακτική του και ο ΣΥΡΙΖΑ την έβαλε στην θέση του κ. Ρακιντζή. Η κ. Παπασπύρου απέκρυψε έγγραφα από την Εξεταστική και με ταλαιπωρείτε τζάμπα".

Επέμεινε ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που τον αναφέρει ως προς τις προλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι πλαστό και ότι υπάρχει σχετική πραγματογνωμοσύνη επί αυτού.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα