Αποκάλυψη: Γιατί θέλουν να εξοντώσουν τον Σαμαρά

15:03 9/2/2018 - Πηγή: Antinews

Αφού είναι πλέον εξόφθαλμο το «στήσιμο» της υπόθεσης της Novartis θα πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτά που κρύβονται πίσω από τις γραμμές της πιο σαθρής δικογραφίας των τελευταίων ετών.

Οι μάρτυρες με τις κουκούλες θα αποκαλυφθούν σύντομα και μαζί και τα αριστερά «χαλκεία» που έφτιαξαν ένα κατηγορητήριο που δε στέκει ούτε στην Ουγκάντα. Και θα πληρώσουν όταν θα έρθει η ώρα. Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση και σπιλώνονται με τέτοιο τρόπο οφείλουν να κάνουν σκοπό της ζωής τους το «ξήλωμα» του παρακράτους της αριστεράς.

Όμως το παρασκήνιο είναι πολύ έντονο και αγγίζει ευαίσθητα εθνικά θέματα. Γράψαμε σε προχθεσινό άρθρο για τη σύνδεση του σκανδάλου Novartis με το «Μακεδονικό». Η συνέχεια είναι πιο ενδιαφέρουσα.

Η υπόθεση με τον χρηματισμό ανθρώπων για την προώθηση φαρμάκων και την αύξηση της κερδοφορίας των βιομηχάνων δεν είναι σημερινή, ούτε ελληνική. Στη δική μας περίπτωση, όμως, εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα χωρίς αποδείξεις, διαδρομή χρήματος, λογαριασμούς. Κάποιοι άκουσαν κάτι, συμπέραναν, υπολόγισαν και κατέθεσαν ότι ορισμένοι πολιτικοί πήραν λεφτά. Αν π.χ. ο Άδωνις έχει πάρει 1 και 2 εκατομμύρια ευρώ και ο κουκουλοφόρος μάρτυρας λέει ότι τα ξέπλενε με τα βιβλία που πουλούσε τότε καταλαβαίνει κανείς τη γελοιότητα της υπόθεσης.

Όμως, τη διαδικασία για να βγουν όλα στη φόρα την έχουν κινήσει οι αμερικανικές αρχές. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν ανέχονται (όπως στην περίπτωση της Siemens) να παίρνουν μερίδιο με αθέμιτα μέσα οι ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Novartis.

Ο δεύτερος λόγος όμως έχει και πολιτικό ενδιαφέρον. Το FBI έδωσε έγγραφα στην ελληνική δικαιοσύνη με ονόματα πολιτικών αλλά χωρίς αποδείξεις ενοχής. Η κυβέρνηση και οι ελεγχόμενοι δικαστές απλά βρήκαν τους μάρτυρες που κατέθεσαν αυτά που έπρεπε προκειμένου να χτυπήσουν σε συγκεκριμένους στόχους.

Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, το στήσιμο της υπόθεσης ενισχύθηκε και από την αμερικανική πρεσβεία προκειμένου, όπως λένε, να «καθαρίσουν την αυλή του Μητσοτάκη από τους ενοχλητικούς, αλλά και για να δικαιώσουν τον Κώστα Καραμανλή».

Χτυπώντας τον Σαμαρά, τον Άδωνι αλλά και υπουργούς της κυβέρνησής του όπως ο Βενιζέλος ή ο Στουρνάρας και ο Λοβέρδος με τον Κουτρουμάνη, απλά ενισχύεις όλους εκείνους που θέλουν να αλλάξουν τους συσχετισμούς κυρίως εντός της ΝΔ, αλλά σε δεύτερο επίπεδο και όσους ανησυχούν ότι ο χώρος της Κεντροαριστεράς μπορεί να περάσει σε «επικίνδυνα» χέρια.

Τι εννοούμε; Ότι το συλλαλητήριο που ήταν one man show από τον Σαμαρά ενόχλησε πολύ και τους Αμερικανούς αλλά και τους Ευρωπαίους που θέλουν να «κοντύνουν» την Ελλάδα. Τη θέλουν να αποδέχεται ασμένως τα μνημόνια, να αποδέχεται λύσεις τύπου Νέα ή Άνω Μακεδονία για τα Σκόπια, να αποδέχεται υποτακτική στάση στο Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά ή εσχάτως στα ελληνοαλβανικά.

Στην Ευρώπη λένε ότι «άλλος ηγέτης σαν τον Τσίπρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα». Προφανές είναι ότι όταν βρίσκεις έναν «χρήσιμο ηλίθιο» να τον ξεζουμίσεις μέχρι εκεί που δε φτάνει. Ποιος υπέγραψε μέχρι και τις χαρτοπετσέτες των δανειστών; Ο Αλέξης;

Ποιος είναι έτοιμος να υπογράψει για «Μακεδονία»; Ο Αλέξης.

Ποιος έκανε μάγκα τον Ερντογάν στην Αθήνα και τη Θράκη; Ο Αλέξης; Ποιος δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεπουλήσει τα πάντα για την καρέκλα; Ο Αλέξης… και ο Πάνος.

Ποιοι θα μπορούσαν να αντισταθούν σ’ αυτό το οικονομικό κι εθνικό ξεπούλημα;

Προφανώς μια ομάδα πατριωτών πολιτικών που δεν είναι αρεστοί ούτε στις ΗΠΑ, ούτε στα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας. Αυτούς πρέπει να τους «φάνε» ζωντανούς και το σκάνδαλο της Novartis είναι μια καλή ευκαιρία. Ο «χρήσιμος ηλίθιος» ενισχύει τη θέση του στην εξουσία, ο Κυριάκος καθαρίζει το κόμμα από «αυτούς που τον σέρνουν δεξιά», όπως θα έλεγαν διάφοροι φιλελεύθεροι μεσαιοχωρίτες ενώ ο Καραμανλής μένει στο απυρόβλητο λες και αν οι μίζες έτρεχαν τόσο πολύ αυτός θα έκανε τον τροχονόμο. Ένας Σημίτης δηλαδή της ΝΔ.

Αλλά δεν θα τους περάσει για έναν απλό λόγο. Όσο κι αν σπιλώνουν ανθρώπους και δολοφονούν χαρακτήρες ο κόσμος έχει ξυπνήσει, αντιδρά, συγκεντρώνεται, κάνει συλλαλητήρια και δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με το μέλλον της χώρας. Ούτε με το ήθος, την πολιτική διαδρομή και την προσφορά του καθενός.

Ο Κυριάκος και η ΝΔ θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κάποιοι στήνουν παγίδα για να πέσει μέσα η παράταξη λέγοντας ότι κάνουν «δώρο» στην ηγεσία της. Αλλά όπως έχουμε ξαναπεί: Δεξιό κόμμα χωρίς τη δεξιά είναι η καλύτερη προσφορά στους αριστερούς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα