«Άδειασμα» και από τους Αμερικανούς

19:56 6/2/2015 - Πηγή: Antinews

Μόλις πριν μερικές ώρες σας γράφαμε ότι με ανόητες διπλωματικές προσεγγίσεις ερασιτεχνών όπως ο Καμμένος και ο Κοτζιάς, δεν το έχουν σε τίποτε να μας εκδικηθούν οι Αμερικανοί. Αυτό ακριβώς έκαναν κόβοντας τα φτερά της ελληνικής κυβέρνησης που είχαν πάρει θάρρος από τη στήριξη του Μπ. Ομπάμα την περασμένη Κυριακή.

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κάλεσε την Αθήνα να συνεργαστεί με την τρόικα

και ουσιαστικά να συμβιβαστεί ξεχνώντας τα καλά λόγια του Πλανητάρχη. Διότι πριν μερικές ημέρες ο Ομπάμα είπε να τερματιστεί η λιτότητα που επιβάλλει η Ευρώπη σε χώρες που είναι σε ύφεση και σήμερα πάλι ο Ομπάμα μέσω της πρεσβείας μας λέει να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχθούμε μια νέα συμφωνία. Ο Ντέιβιντ Πιρς αναγνώρισε τις σημαντικές θυσίες που έχουν γίνει από τον Ελληνικό λαό, τονίζοντας ταυτόχρονα τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ασκεί συνετή δημοσιονομική πολιτική. Κατά την άποψη των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις, ώστε η χώρα να μπορεί να τηρήσει τις διεθνείς υποχρεώσεις της και να επανέλθει στην ευημερία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντικό η Ελληνική Κυβέρνηση να συνεργασθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους της καθώς και με το ΔΝΤ», τόνισε ο Πρέσβης κ. Πιρς.

Για να δούμε πώς το αναλύουν αυτό το τελεσίγραφο από τους Αμερικανούς οι Συριζαίοι; Το κατάλαβε ο Καμμένος και ο Κοτζιάς; Το κατάλαβε ο Τσίπρας που διαρρέει ότι άμα βγούμε από το ευρώ θα μας στηρίξουν οι Ρώσοι και ο Πούτιν οι οποίοι σε λίγο θα βγουν με τις κατσαρόλες στο δρόμο γιατί δε θα έχουν να φάνε;

Σε κρίσιμες στιγμές δεν κάνεις παιχνίδια, αλλά παίζεις καθυστερήσεις και ουδετερότητα. Η κυβέρνηση αυτή εκτίθεται ανεπανόρθωτα πότε με το να τα βάζει με το ΝΑΤΟ και πότε προκαλώντας την Ουάσιγκτον για το Ουκρανικό. Και τα χτυπήματα θα έρχονται απανωτά από την Ουάσιγκτον. Ελπίζουμε μόνο μην κάνουν καμιά «βρομιά» στο Αιγαίο γιατί με την κυβέρνηση που έχουμε χαθήκαμε.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα