Yπό εποπτεία βλέπει την Ελλάδα ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών

Σύμφωνα με εκτίμηση του Βέλγου υπουργού οικονομικών Ντιτιέ Ρέιντερς η Ελλάδα θα χρειαστεί να τεθεί “υπό εποπτεία”. Σε δηλώσεις του που μετέδωσε το πρακτορείο Belga, o Βέλγος υπουργός οικονομικών επεσήμανε πως “κατευθυνόμαστε προς ένα ή δύο ακόμη χρόνια κρίσης χρέους”, κρίνοντας δε ότι τα μέχρι σήμερα οικονομικά μέτρα που πήρε η Ελλάδα είναι ανεπαρκή “μάλλον θα χρειαστεί να
τεθεί υπό εποπτεία με κάποιο τρόπο”.

Συγκεκριμένα ο Ρέιντερς επέκρινε την καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων λέγοντας  “δεν αφορά το επίπεδο ζωής των πολιτών. Και οι ίδιοι οι Έλληνες κατανοούν ότι ο δημόσιος τομέας τους είναι δυσανάλογα μεγάλος. Γιατί καθυστερούν τόσο;”.

Παρόλα αυτά ο Βέλγος υπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα για να φτάσει σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, και ότι η πολύ αυστηρή λιτότητα εμπεριέχει τον κίνδυνο να εξαλείψει οποιαδήποτε πιθανότητα ανάπτυξης.

Επεσήμανε μάλιστα ότι οι χώρες μέλη της ευρωζώνης “θα συνειδητοποιήσουν, κρίση μετά την κρίση, ότι πρέπει να κατευθυνθούμε προς μία ομοσπονδιακή Ευρώπη”, κάνοντας αναπόφευκτη μία μεγαλύτερη οικονομική ολοκλήρωση της ευρωζώνης. “Ο μόνος τρόπος να βγούμε από τις κρίσεις είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Το ίδιο το ευρώ ήταν μία απάντηση στην κρίση των εθνικών νομισμάτων που είχαμε” είπε.
Keywords
Τυχαία Θέματα