To Ποτάμι… πάει στη Ποταμιά

Ενώ η χώρα διαβαίνει την πιο κρίσιμη στιγμή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, το Ποτάμι, συνεχίζει να ψαρεύει στα θολά νερά της εξουσίας για να τσιμπήσει κανένα δόλωμα-Υπουργείο. Δε μπορεί να εξηγηθούν αλλιώς όσα διαρρέουν οι ίδιοι μάλιστα εντός και εκτός συνόρων.

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες επιβεβαιώνουν πως οι Ποταμίσιοι αγνοούν υπεροπτικά τη πρόταση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά για «μεταβατική κυβέρνηση

εθνικής συνεννόησης» - τη μόνη εθνικά υπεύθυνη πρόταση - και πασχίζουν με κάθε τρόπο να προσκολληθούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει την αποπομπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων από το σχήμα για αυτό όπου σταθούν και όπου βρεθούν δε χάνουν ευκαιρία να ρίχνουν τα πυρά τους στους «εθνικιστές του Καμμένου».

Στην ουσία τι λένε;

Διώξτε αυτούς για να πάρετε εμάς!

Μπροστά στο πάθος για την εξουσία κάθε έννοια εθνικής σωτηρίας «πνίγεται» στο βάθος της μικροπολιτικής.

Ο χυδαίος βοναπαρτισμός του «χρήσιμου κόμματος» με την κληρονομιά της νοοτροπίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκφράστηκε και σήμερα από στελέχη του Κόμματος τα οποία μπροστά στον πειρασμό της καρέκλας, αρνούνται κάθε άλλη πρόταση. Οφείλουμε βέβαια να τονίσουμε, πως δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό.

Με ένα απλό googlaρισμα μπορεί κάποιος να δει πως και στις 17 Φεβρουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς είχε απευθύνει πρόσκληση για κοινό μέτωπο των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων και ο Σταύρος Θεοδωράκης το είχε αρνηθεί. Προφανώς αν το είχε κάνει από τότε δεκτό, και υπήρχε μια minimum συνεννόηση, δε θα έφτανε η χώρα σε αυτό το σημείο.

Σε αυτήν την γραμμή κινούνται και μια σειρά από στελέχη του Ποταμιού.

Το πολιτικό «σακίδιο» του κ.Θεοδωράκη, κάθε άλλο παρά «άδειο» είναι σε θέσεις και προτάσεις, όπως λένε ορισμένοι. Το «σακίδιο» είναι μεν «θολό», αλλά αυτή η θολούρα προκύπτει επειδή είναι γεμάτο με όλη τη σκουριά και την κίβδηλη «νεωτερικότητα» του συστημικού, του καθεστωτικού και, τελικά, του κυβερνητικού, λόγου.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα