ΠΝΠ με πρόσχημα την πίεση χρόνου;

Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ποντάρουμε εάν θα υπάρξει συμφωνία ή όχι ή τι θα περιγράφει το τελικό κείμενο –εξάλλου με αυτήν την κυβέρνηση όλα μπορείς να τα περιμένεις- το ζήτημα είναι πως στήνεται ένα ωραίο σκηνικό «κατ’ επείγοντος».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα πριν το άνοιγμα των αγορών την επόμενη Δευτέρα, όπως

μεταδίδει το Reuters. Παράλληλα όπως αποτυπώνεται από τη ροή των διαπραγματεύσεων, η όποια απόφαση δε θα ληφθεί πριν το Σάββατο το βράδυ.

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψη πως πρέπει να κυρώσουν την απόφαση και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, η μόνη ανοικτή μέρα, είναι η Δευτέρα. Θα φέρει λοιπόν ο κ. Τσίπρας τη συμφωνία στη Βουλή ή θα θέσει λόγους επείγουσας ανάγκης και θα την περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου; Είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα σηματοδοτήσει την ύψιστη αντι-κοινοβουλευτική και αντι-δημοκρατική ενέργεια της μεταπολίτευσης, με το πρόσχημα της πίεσης του χρόνου αλλά με σκοπό να αποφύγει τις κοινοβουλευτικές αναταράξεις.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν μπροστά στο φόβο της Ζωής και των υπόλοιπων να παρακαμφθεί ολόκληρο το Κοινοβούλιο, και κυρίως να αγνοηθούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα