Tο μείζον προεκλογικό θέμα είναι ποιος είναι πιο αυτοφωράκιας;

18:30 1/9/2015 - Πηγή: Antinews

Και ξαφνικά το πολιτικό κλίμα πολώνεται. Τσίπρας και Μεϊμαράκης τσακώνονται για το ποιος είναι πιο... αυτοφωράκιας, για όσους δεν ξέρουν ποιος είναι πιο... αχυράνθρωπος που τον βάζουν μπροστά οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κλαμπ για να πηγαίνουν αυτοί αυτόφωρο.

Είναι αυτό που λέμε «υπεύθυνος σύμφωνα με το νόμο», το οποίο στην πολιτική μεταφράζεται ως ο «μπροστινός» που τρώει το ξύλο ή που (σπάνια) παίρνει τα εύσημα όταν

γίνεται κάτι καλό.

Και το μείζον προεκλογικό θέμα είναι ένα: Ποιος είναι πιο αυτοφωράκιας; Ο Αλέξης ή ο Βαγγέλας; Με αγωνία ο ελληνικός λαός δεν ασχολείται με τίποτε άλλο. Ούτε με το ότι δεν μπορεί να πάρει πάνω από 60 ευρώ την ημέρα από τις καταθέσεις του. Ούτε με το ότι θα πρέπει να πληρώσει 12,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ούτε με το ότι δεν ξέρει πώς θα ανοίξουν τα σχολεία και τι γράμματα θα μάθουν τα παιδιά του. Ούτε αν θα βρει έξω από την πόρτα του σπιτιού του καμιά χιλιάδα ταλαίπωρους πρόσφυγες ή μετανάστες.

Γιατί να νοιάζεται αν το πιο σκληρό μνημόνιο υπεγράφη μόλις πριν μερικές εβδομάδες και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η υλοποίησή του; Σιγά μη νοιαστεί ο αγρότης γι' αυτό που τον περιμένει από τον Οκτώβριο ή ο συνταξιούχους για το ότι θα του κοπεί ξανά η σύνταξη.

Όλοι περιμένουν με αγωνία τον αυτοφωράκια της φαντασίωσής τους. Η πολιτική σκηνή μοιάζει με τα Μάπετ Σόου όπου ο ένας τσακώνεται με τον άλλο για ανούσια πράγματα. Και τελικά ξεφεύγει το μείζον θέμα, η κατάσταση της χώρας. Βλέπουν όλοι το δέντρο και χάνουν το δάσος με αποτέλεσμα ρυθμιστές των εξελίξεων να είναι ο.... Λεβέντης και ο Μιχαλολιάκος.

Που είναι τα προγράμματα, που είναι οι προτάσεις για την ανάπτυξη; Που είναι οι θέσεις για αύξηση των επενδύσεων και των θέσεων εργασίας; Τι γίνεται με τα ισοδύναμα που πρέπει να βρεθούν για να μην καταστραφεί έτι περαιτέρω ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού;

Και το κυριότερο. Κανένας αυτοφωράκιας θα μας πει τι θα γίνει με το χρέος; Συζητάνε στη Γερμανία για ελάφρυνση μέσω επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και στην Αθήνα... νάιτ κλαμπ.

Μα καλά είναι σοβαροί; Και ειδικά στη ΝΔ τι νομίζουν; Ότι με πόλωση και σύγκρουση κι όχι με προγραμματική μάχη θα κάνουν τη διαφορά; Θα φανούν δηλαδή ότι είναι διαφορετικοί από τους Συριζαίους που ψήφισαν μαζί το μνημόνιο;

Δυστυχώς κάποιοι παίζουν το παιχνίδι του Αλέξη ο οποίος είναι και επικοινωνιακός και έχει ένα μεγάλο χάρισμα. Την απάτη, το ψέμα, την αποπλάνηση του ελληνικού λαού.

Κάποτε, όμως, πρέπει να σοβαρευτούν τα κόμματα εξουσίας. Ο πολίτης περιμένει απαντήσεις για τα προβλήματά του κι όχι ανούσιες αντιπαραθέσεις. Κι αν άρχισαν από τώρα τότε τι θα κάνουν στα ντιμπέιτ και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές; Θα σφαχτούν στο Σύνταγμα κι όποιος αντέξει;

Δυστυχώς φαίνεται ότι για άλλη μια φορά οι προγραμματικές διαφοροποιήσεις των κομμάτων πάνε περίπατο και επιλέγεται η τυφλή σύγκρουση.

Όσο λοιπόν θα κάνει κουμάντο στη χώρα ο... αυτοφωράκιας τόσο θα βουλιάζει περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα