Επιστροφή... στη Ρηγίλλης

08:04 1/9/2015 - Πηγή: Antinews

Η παράδοση είναι καλό πράγμα. Η επιστροφή στις ρίζες για να θυμόμαστε από που ερχόμαστε και που πάμε είναι επίσης ένας επιθυμητό γεγονός.

Το παρελθόν δεν πρέπει ποτέ να το διαγράφουμε, αντιθέτως πρέπει να το χρησιμοποιούμε για να παραδειγματιζόμαστε και να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτό, όμως, πόσο μπορεί να ισχύσει όταν πρόκειται μόνο για συμβολικούς λόγους κι όχι για την ουσία;

Το λέμε αυτό με αφορμή την εκδήλωση της ΝΔ στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης.

Την επιστροφή της δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας και την ομιλία που θα δώσει ο Μεϊμαράκης εκεί. Ελπίζουμε μόνο να μη βάλουν τα κλάματα κάποια στελέχη που αρέσκονται στους συμβολισμούς αλλά που μένουν μόνο σ' αυτούς και χάνουν την ουσία.

Είναι να απορεί κανείς. Αν η μετακόμιση είναι οριστική από τη Συγγρού στη Ρηγίλλης για λόγους κόστους τότε μπράβο σ' αυτούς που το σκέφτηκαν. Ό,τι κόβει τα έξοδα είναι καλό. Αν πάλι ορισμένοι προτείνουν επιστροφή στις ρίζες τάχαμου για να δοθεί η εικόνα ενός κόμματος που έχει συνέχεια τότε... είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Τι είναι δηλαδή το ιστορικό κτίριο; Το εφαλτήριο για τη νίκη κατά του Τσίπρα; Κανένα ιερό τοτέμ που θα πάει ο Βαγγέλας να κάνει θυσία στον θεό της πολιτικής για να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ; Ή έτσι πιστεύουν ότι ο κόσμος της ΝΔ θα επιστρέψει στο κόμμα που ψήφιζε από τη Μεταπολίτευση και μετά; Και καλά, ας πούμε ότι κάποιοι Νεοδημοκράτες θα «τσιμπήσουν». Η νεολαία τι θα κάνει; Αυτοί που θα το δουν αυτό το σόου που στήνεται δεν θα πουν ότι μυρίζει μούχλα;

Άντε να προτείνουμε να μαζευτούν και όλοι οι πρόεδροι της ΝΔ, να κάνουμε κι ένα τρισάγιο για όσους δεν είναι εν ζωή, να πούμε και κανένα σύνθημα από την εποχή του Καραμανλή του παλαιού, να ανεμίσουμε και μερικές πλαστικές σημαίες με τον πυρσό και όλα καλά.

Για την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ θα μιλήσουμε ποτέ; Για τον προσανατολισμό της και για τις θέσεις σε μια νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί θα πούμε τίποτα; Θα μιλήσουμε για το γεγονός ότι για την αριστερή κυριαρχία ευθύνονται οι λάθος επιλογές, τα μίση και πάθη εντός της ΝΔ και το γεγονός ότι κάποιοι πάλευαν μια ζωή για να βγάλουν το μάτι του άλλου; Για τους βαρόνους και τις βαρονίες θα μιλήσουν ποτέ εκεί στο παλαιό – νέο κτίριο της Ρηγίλλης; Ή θα αφήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η ΝΔ είναι το παλαιό κατεστημένο;

Εντάξει λοιπόν. Επιστροφή στο κτίριο, να ξαναβάλουμε και όλες τις φωτογραφίες (όλες όχι μόνο εκείνες που θέλει να βλέπει η... Ντόρα), να θυμηθούμε τα παλιά σαν τα γεροντάκια στα καφενεία, να πούμε και κανένα αστειάκι και να μαζευτούμε να ψηφίσουμε. Δεν μας φαίνεται για σωστή τακτική αυτή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει πρόγραμμα νούμερο 2 της Θεσσαλονίκης, μας κοροϊδεύει στα μούτρα και μας μοιράζει κουτόχορτο, στήνει νέο σόου με καινούργια πρόσωπα που θα μπουν στις λίστες και επιδιώκει να κυριαρχήσει εκεί που κάποτε η ΝΔ έκανε πάρτι.

Και η δεξιά θα αυτοϊκανοποιείται στο ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Άντε παιδιά και για καμιά μπίρα στο Κολωνάκι...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα