To ISIS πουλά ομήρους online!

Έναν νέο τρόπο για να δείξει την αγριότητά του ανακάλυψε το Ισλαμικό Κράτος: πουλάει ομήρους διαδικτυακά! Ένα ηλεκτρονικό περιοδικό της οργάνωσης δημοσιεύει φωτογραφίες δύο ομήρων, ενός Νορβηγού και ενός Κινέζου, διαφημίζοντας ότι οι άνδρες είναι «προς πώληση». Η εξτρεμιστική οργάνωση ισχυρίζεται ότι οι κυβερνήσεις τους τους εγκατέλειψαν, μετά τη σύλληψή τους.

Οι φωτογραφίες των δύο ανδρών που φορούν κίτρινες στολές φυλακής στάλθηκαν στο περιοδικό Dabiq των τρομοκρατών την Τετάρτη. Πρόκειται για τον 48χρονο Νορβηγό από το Όσλο Όλε Γιόχαν Γκριμσγκάαρντ-Οφσταντ και τον 50χρονο Κινέζο Φαν

Ζινγουί, έναν ανεξάρτητο σύμβουλο από το Πεκίνο. Τίποτε δεν αναφέρεται σχετικά με το πού και πότε συνελήφθησαν. Οι εικόνες εμφανίζονται με τη μορφή μιας διαφήμισης, με σημεία «προς πώληση» και μια σειρά με πληροφορίες για «όποιον θα ήθελε να πληρώσει τα λύτρα για την απελευθέρωση και τη μεταφορά τους». Εκτός από τις εικόνες, υπάρχει μια προειδοποίηση: «Αυτή είναι μια προσφορά περιορισμένου χρόνου».

Στη «διαφήμιση» υπάρχουν επίσης οι διευθύνσεις και προσωπικές πληροφορίες για τους δύο ομήρους, για τους οποίους ισχυρίζονται ότι η Νορβηγία και η Κίνα είχαν εγκαταλείψει με το να μην κάνουν «κάθε δυνατή προσπάθεια για να αγοράσουν την ελευθερία τους». Ενώ επιβεβαιώνεται ότι ένας Νορβηγός άνδρας στα σαράντα του είχε πράγματι συλληφθεί στη Συρία τον Ιανουάριο, η πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι δεν θα καταβάλει λύτρα στους τρομοκράτες. «Οι απαγωγείς έχουν παρουσιάσει μια σειρά από απαιτήσεις και σημαντικά λύτρα», είπε. «Δεν μπορούμε να τα δώσουμε και δεν θα δεχτούμε πίεση από τρομοκράτες και εγκληματίες. Η Νορβηγία δεν πληρώνει λύτρα». Η Σόλμπεργκ πρόσθεσε ότι «όλα δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από αυτό».

Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει γίνει διαβόητη πλέον για τις φρικιαστικές εκτελέσεις της και τα βίντεο που δίνει στη δημοσιότητα. Το γεγονός έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα social media, καθώς πολλοί θεωρούν ότι όντως οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για τους πολίτες τους.

rt.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα