Reuters:"Οι Έλληνες εξοργίζονται με τους επιπλέον φόρους"

22:06 1/6/2016 - Πηγή: Antinews

"Σε ένα πολυσύχναστο καφενείο στην Αθήνα, ο ιδιοκτήτης δέχεται στωικά τη νέα αύξηση φόρων. Είναι η έκτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ στην Ελλάδα και το έχει συνηθίσει"... Με αυτή την εισαγωγή, το Reuters περιγράφει σε άρθρο του το νέο τσουνάμι φόρων και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα των Ελλήνων.

Το άρθρο καταγράφει τις απόψεις απλών πολιτών, οι οποίοι και θα υποστούν το μεγαλύτερο βάρος. Άλλωστε, όπως σημειώνει, εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% σε πλήθος προϊόντων, εντός του 2017 θα καταφθάσουν πρόσθετες αυξήσεις φόρων εντός του επόμενου έτους. "Φορολογούν χρήματα που δεν υπάρχουν. Που θα βρούμε αυτά τα χρήματα; Δεν υπάρχει λογική, αυτά τα μέτρα θα αποτύχουν και θα βρεθούμε εκ νέου στο σημείο μηδέν", λέει ο Παύλος Αστερίου, συνταξιούχος δάσκαλος. "Κάθε νέα αύξηση μειώνει την κατανάλωση, τον τζίρο και τα δημόσια έσοδα", τονίζει ο Β. Κορκίδης, επικεφαλής της ΕΣΕΕ.

Το άρθρο αναφέρεται και στα τελευταία "λουκέτα", όπως αυτό στο ξενοδοχείο Athens Ledra, το οποίο έκλεισε διώχνοντας τους πελάτες του, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και περίπου 200 τουρίστες. "Είναι λυπηρό για την Ελλάδα. Ο τουρισμός είναι ένα από τα βασικά της έσοδα. Εάν μαθευτεί αυτό που έγινε πιθανώς κάποιοι να το σκεφθούν ξανά και να διαλέξουν κάποιον άλλο προορισμό για τις διακοπές τους, για παράδειγμα τη Βαρκελώνη", σχολιάζει ο Άλαν Πέντερσεν, ένας 65χρονος τουρίστας από τη Δανία. "Κάποιοι επιβιώνουν και κάποιοι πέφτουν. Όμως με τόσο υψηλή φορολογία, για ορισμένους υπάρχει και ο ξαφνικός θάνατος. Έρχεται και τους τελειώνει", τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, επικεφαλής του ΣΕΤΕ.

reuters.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα