Reuters: Δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα

Η Ελλάδα βρίσκεται κοντά(;) σε μια συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές της (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), ωστόσο ορισμένα σημεία παραμένουν προς συζήτηση, δήλωσε σήμερα γερμανική κυβερνητική πηγή. «Υπάρχουν ακόμη ανοιχτά σημεία, μια ολόκληρη σειρά από ανοιχτά σημεία με την Ελλάδα, τόσο εντός της τρόικας όσο και εντός του Eurogroup» δήλωσε στη γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου Reuters

αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας. Ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποστήριξε ότι «η αντίληψη που δημιουργήθηκε στο παρελθόν, ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα ολοκλήρωσης και συνεννόησης εντός της τρόικας, δεν ήταν πάντα απόλυτα ακριβής». Η ίδια πηγή, σύμφωνα πάντα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, διευκρινίζει ακόμη ότι, όταν η ελληνική πλευρά υποστήριξε πρόσφατα πως βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, αναφερόταν μόνο σε ένα χρηματοδοτικό κενό για το τρέχον, δεύτερο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα. «Εδώ, πράγματι, οι συνομιλίες βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση. Αυτό όμως είναι μόνο ένα μέρος του συνολικού συμπλέγματος» τονίζει ο αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Προσθέτει, επίσης, ότι ζητούμενο είναι να βρεθεί βιώσιμη και αξιόπιστη λύση για τη χώρα. «Το περιεχόμενο είναι πιο σημαντικό από το να έχουμε, ήδη, σήμερα, ένα χρονοδιάγραμμα» υπογράμμισε.

Εντούτοις “εξακολουθούν να υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν στους κόλπους της τρόικας, αλλά επίσης στους κόλπους του Eurogroup, ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών”, για να υπάρξει μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα, πρόσθεσε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας πως η ελληνική περίπτωση θα αποτελέσει σημαντικό θέμα συζήτησης στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Μεξικό.

Χθες, Τετάρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε ήδη δηλώσει πως έχουν επιτευχθεί πρόοδοι στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την τρόικα, αλλά πως μένει να γίνει δουλειά πριν επιτευχθεί συμφωνία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε την ύπαρξη μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της, αντίθετα απ’ ό,τι είχε δηλώσει την προηγουμένη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τις ελληνικές αρχές να κάνουν τα πάντα για “να τερματισθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα”.

Όσο για τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η τρόικα έχει μπει στην “τελική φάση” των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το πακέτο των οικονομιών που πρέπει να κάνει η Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα