O «Φρανκενστάιν» ερήμωσε τη Νέα Υόρκη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Νέα Υόρκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον τυφώνα Σάντι που βρίσκεται σε απόσταση 505 χιλιομέτρων νοτιο-ανατολικά της πόλης και αναμένεται να χτυπήσει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Οι συγκοινωνίες σταμάτησαν, ακυρώθηκαν

πτήσεις, ενώ κλειστή θα παραμείνει και η Wall Street.

Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 140 χλμ. την ώρα, ενώ ο τυφώνας, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί τυφώνας «Φρανκενστάιν» εξαιτίας του μεγέθους του και του τρόπου με τον οποίο δημιουργήθηκε –δηλαδή με ρεύμα από τον Αρκτικό κύκλο που εγκλώβισε εντός του μια τροπική καταιγίδα) βρίσκεται σε απόσταση περίπου 505 χλμ. νοτιοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους μεγάλης έντασης ακόμα και για χιονόπτωση κατά μήκος της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής των ΗΠΑ. Κίνδυνος υπάρχει και για το εσωτερικό, μακριά από τις ακτές, κυρίως εξαιτίας από τις βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα που αναμένεται να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί το Μέριλαντ, η Νέα Υόρκη, η Πενσιλβάνια, η Βιρτζίνια, η Ουάσινγκτον και η Βόρεια Καρολίνα.

Πάνω από 400 χιλιάδες άτομα, που ζουν σε παράκτιες περιοχές της πόλης μετακινούνται σε ασφαλέστερους χώρους. Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι δημόσιες συγκοινωνίες έχουν σταματήσει από το βράδυ της Κυριακής. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει. Οι Αρχές της Νέας Υόρκης διέταξαν την αναστολή της κυκλοφορίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο τυφώνας επηρέασε και την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Οι δύο υποψήφιοι τροποποίησαν το πρόγραμμά τους, με τον Μιτ Ρόμνεϊ να ματαιώνει εκδήλωση στην Βιρτζίνια και τον Μπαράκ Ομπάμα στην Βιρτζίνια και το Κολοράντο. Κλειστή θα παραμείνει και η Wall Street, πιθανότατα μέχρι την Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα