Ζήλεψε κι ο Ψυχάρης… και θέλει αυτόφωρο

Παλιές καλές εποχές...

Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΕ), κ.Σταύρος Ψυχάρης και ο διευθυντής των Νέων, κ.Μεμής, ζήλεψαν τη «δόξα» του κ.Κ.Βαξεβάνη, και θέλουν να τον ακολουθήσουν στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Γι’ αυτό φαίνεται δημοσίευσαν σήμερα σε ειδικό ένθετό τους, τα Νέα, τα ονόματα της λίστας των μεγαλοκαταθετών στην ελβετική Τράπεζα

HSBC.

Κανονικά, η ίδια διαδικασία που κινήθηκε εναντίον του Κ.Βαξεβάνη, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, θα πρέπει να ισχύσει και γι’αυτούς. Αν και είναι άγνωσται αι βουλαί της «τυφλής» Δικαιοσύνης. Να σημειωθεί πάντως, ότι τα Νέα είχαν δημοσιεύσει στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 λίστα με τα ονόματα καλλιτεχνών της πίστας, αλλά τότε η Δικαιοσύνη, ως «τυφλή» που είναι, ουδέν είδε. Και βέβαια, κανείς δεν πέρασε την πύλη της Ευελπίδων.

Όπως και να’χει, όλα αυτά θυμίζουν τον «διαγκωνισμό» μεταξύ των εκδοτών των μεγάλων εφημερίδων, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συναγωνίζονταν ποιος θα πρωτοπεράσει τις πύλες των φυλακών Κορυδαλλού, επειδή δημοσίευσε προκηρύξεις της 17 Νοέμβρη. Τότε, ως γνωστόν, η κυβέρνηση είχε επιβάλλει απαγόρευση στη δημοσίευση ή αναπαραγωγή των προκηρύξεων της 17Ν μετά από κτυπήματά της. Την «παντιέρα» του αγώνα είχε σηκώσει βέβαια, πρώτος, ο Φυντανίδης της «Ελευθεροτυπίας», που σχεδόν πάντα δημοσίευε τις προκηρύξεις.

Τη διαφήμιση της εφημερίδας, μέσα από τη φυλάκιση του διευθυντή της, ζήλεψαν, όπως ήταν αναμενόμενο και οι υπόλοιποι μεγαλοεκδότες και διευθυντές των εφημερίδων, με αποτέλεσμα να αναπαράγουν εσκεμμένα την προκήρυξη για να μπουν και αυτοί στον Κορυδαλλό. Έτσι, η «παρέα» συγκεντρώθηκε εκεί μέσα, και ενώ έξω επικρατούσε επικοινωνιακός χαμός για τη φίμωση του Τύπου, αυτοί έτρωγαν τα κοκορέτσια τους.

Το αστείο είναι ότι σήμερα ο ΔΟΛ διαφημίζει το ένθετο των Νέων, σημειώνοντας ότι «δεν υϊοθετεί σε καμία περίπτωση ούτε το περιεχόμενό της ούτε τους συνειρμούς που προκαλούνται σε μερίδα της κοινής γνώμης. Επισημαίνεται ότι η λίστα από τη στιγμή που διαπιστωθεί η αυθεντικότητά της αποτελεί έναν κατάλογο ονοματεπώνυμων και ιδιοτήτων καταθετών και τίποτα παραπάνω, ενώ στα δημοσιευμένα στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται τα ποσά των καταθέσεων».

Τότε, γιατί τη δημοσιεύει; Για να πουλήσει περισσότερο, ή για να διαφημιστεί εάν συλληφθεί (πράγμα που το βλέπουμε πάρα πολύ χλωμό) ο εκδότης της; ‘Η και τα δύο; Μπα, μάλλον στον ΔΟΛ πιστεύουν ότι πρέπει να ενημερώσουν το λαό, και γι’ αυτό έκαναν τη λίστα ένθετο.

Ανεξαρτήτως των μικροπαιχνιδιών που παίζονται γύρω από τη λίστα με φόντο τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, τα μείζονα ζητήματα για τον τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα οι δύο υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, κ.κ.Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, καθώς και οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ.Διώτης και Καπελέρης, παραμένουν αναπάντητα.

Θα φροντίσει να παρέμβει προς την κατεύθυνση αυτών των προσώπων η Δικαιοσύνη; Διότι, η κοινή γνώμη αφενός μεν ζητάει να πληρώσουν όσοι από αυτή τη λίστα φοροδιέφευγαν, αφετέρου να τιμωρηθούν

Keywords
Τυχαία Θέματα