Nοσοκομείο Σαντορίνης: Φιέστα Τσίπρα, ηφαίστειο να εκραγεί το προσωπικό

Κόπηκε και επίσημα η κορδέλα των εγκαινίων του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μετά από πέντε χρόνια αναμονής και προβλημάτων από την κατασκευή του.

Με σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, το νοσοκομείο ξεκινά και επίσημα τη λειτουργία του τη Δευτέρα, ενώ σήμερα θα δοθούν προφορικές εξηγήσεις στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού το οποίο θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Με τις γνώμες να διίστανται αν έχει υπάρξει υπουργική απόφαση που να καθορίζει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς

του Κέντρου Υγείας στο νέο νοσοκομείο, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας μέσω του προέδρου του Μανώλη Λειβαράκο καταγγέλλει στον «Ε.Τ.» την πρόχειρη δουλειά και την ανυπαρξία των στοιχειωδών αποφάσεων που θα ρυθμίσει σημαντικά θέματα όπως τη μεταφορά ή όχι των ασθενών, των μηχανημάτων, των ιατρικών αποθεμάτων κ.ά.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα του νοσοκομείου, χρειάζονται συνολικά 185 εργαζόμενοι για να λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και έχει χωρητικότητα 50 κλίνες. Ως τώρα έχουν προσληφθεί 102 εργαζόμενοι, με τις μεγαλύτερες απώλειες να εντοπίζονται στους γιατρούς. Από τους 56 που χρειάζονται, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα χαρτιά 22, με την πλειοψηφία τους να είναι από τη μεταφορά του προσωπικού του Κέντρου Υγείας.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του έτους το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας θα έχει εξοπλιστεί, πλήρως, από γιατρούς και προσωπικό, ενώ η προκήρυξη πρόσληψης δεν έχει καταληκτική ημερομηνία και θα διαρκέσει μέχρι να προσληφθεί το σύνολο του προσωπικού από τον προϋπολογισμό της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), του πρώτου Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου που διαχειρίζεται νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Δημήτρη Πράσσο, αρκετοί γιατροί μετά και τα επίσημα εγκαίνια φαίνεται να δείχνουν ενδιαφέρον να καταθέσουν αίτηση πρόσληψης. «Από το χώρο της Υγείας λείπουν οι γάζες και περισσεύουν οι κορδέλες», ήταν το αιχμηρό σχόλιο του υπεύθυνου του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λαρίσης, Χρήστου Κέλλα, ο οποίος αναφερόμενος στα εγκαίνια υπενθύμισε ότι κ. Τσίπρας εμφανίζεται να εγκαινιάζει νοσοκομείο στη Σαντορίνη, το οποίο είχε κατασκευαστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις και στο οποίο μεταφέρθηκε το ανθρώπινο δυναμικό του ήδη λειτουργούντος Κέντρου Υγείας.

Αναδρομή και στο παρελθόν και ιδιαίτερα στις τότε αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ που εναντιωνόταν στη λειτουργία του νοσοκομείου από ΝΠΙΔ έκανε και το Ποτάμι. «Οταν το νοσοκομείο κτιζόταν, το κόμμα του κατήγγελλε σκάνδαλα. Οταν επιχειρήθηκε να ανοίξει ενταγμένο στην ΑΕΜΥ ως ΝΠΙΔ, διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την παράδοση της Υγείας στα ιδιωτικά συμφέροντα. Το ότι η ΑΕΜΥ ανήκει 100% στο Δημόσιο το ανακάλυψε προσφάτως, αφού δηλαδή έγινε κυβέρνηση.

Σήμερα, λοιπόν, ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει ένα νοσοκομείο-σκάνδαλο με το ίδιο σκανδαλώδες καθεστώς που κατήγγελλε ως εκχώρηση σε συμφέροντα μόλις πριν από λίγους μήνες.[…] Δυστυχώς, θα περάσει καιρός μέχρι να αποκτήσει η Σαντορίνη νοσοκομείο. Προς το παρόν, το Κέντρο Υγείας του νησιού μετακομίζει σε καινούργιο κτίριο» αναφέρει.

eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα