Metron Analysis: Πρωτιά της ΝΔ και στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές

20:25 3/5/2014 - Πηγή: Antinews

Μια ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis για λογαριασμό του «Έθνους της Κυριακής», δίνει πρωτιά στη Νέα Δημοκρατία και στις ευρωεκλογές και σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές. Παρά το γεγονός ότι οι διαφορές είναι οριακές, στα όρια του στατιστικού λάθους, αποδεικνύεται

ότι ο κόσμος όχι μόνο δεν δίνει ρεύμα νίκης στην αντιπολίτευση, αλλά την καταδικάζει να μείνει στα επίπεδα που είναι. Κι αυτό παρά τον καταγγελτικό λόγο της, την πόλωση, τις κούφιες υποσχέσεις και την προσπάθεια εγκλωβισμού του κόσμο σε διλήμματα τύπου Μέρκελ ή Τσίπρας και άλλες τέτοιες ανοησίες.

Επίσης, το γεγονός ότι σε τρία γκάλοπ η ΝΔ παίρνει οριακά έστω την πρωτιά επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι είναι κυρίαρχη του πολιτικού παιχνιδιού παρά τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία διετία. Για την άλλη δημοσκόπηση του Κούλογλου που δίνει πέντε μονάδες διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει λόγο να ασχοληθούμε καθώς πρόκειται περί αστειότητας.

Ουδείς λόγος φυσικά για την απόλυτη κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά έναντι του κ. Τσίπρα ο οποίος καταρρέει σε ότι αφορά την καταλληλότητα για πρωθυπουργός. Και βέβαια μεγάλη σημασία έχει ότι 8 στους 10 θέλουν την Ελλάδα εντός του ευρώ κάτι που επιβεβαιώνει ότι στην Κουμουνδούρου είναι μεγάλοι γκαφατζήδες όταν διακινούν σενάρια εξόδου από το ευρώ, δημοσκοπήσεις και άλλα τέτοια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει πάντως, η κατάρρευση του μεταμφιεσμένου ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της Ελιάς, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει πρόβλημα στον κ. Βενιζέλο και ήδη κάποιοι ακονίζουν τα μαχαίρια τους.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές συγκεντρώνοντας το 20,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,8%, το ΚΚΕ με 4,8% η ΧΑ με 4,3%, η Ελιά με 4,2%, οι ΑΝΕΛ με 3,7% η ΔΗΜΑΡ με 1,6%, το ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Η ΝΔ προηγείται και στην πρόθεση ψήφου αν γίνονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 22,3% έναντι 21,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Ποτάμι με 8,4%, η ΧΑ με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελιά με 4,6% οι ΑΝΕΛ με 3,6%, η ΔΗΜΑΡ με 1,9% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.

Το 40% εκτιμά πως η ΝΔ θα έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 31% θεωρεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει με μικρή διαφορά.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός συγκεντρώνοντας το 42% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. Το 61% τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών ενώ το 79% δηλώνει υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα