Mαχαίρι... σε όλους τους αμφισβητίες

08:12 6/3/2017 - Πηγή: Antinews

Σήμερα συνεδριάζει η «σκιώδης» κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπου αναμένεται ο Κ. Μητσοτάκης να ξεκαθαρίσει και τη γραμμή που πρέπει να έχει η ΝΔ ενόψει της συμφωνίας που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Οι πληροφορίες λένε ότι μπορεί να γίνει ένα πιο… χαλαρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών αλλά μόνο στα λόγια. Θα πει δηλαδή ο πρόεδρος της ΝΔ ότι μετά τις διαφοροποιήσεις στελεχών (Μεϊμαράκης, Παπακώστα κ.λπ.) το κόμμα πρέπει να πάει ενωμένο, να καταψηφίσει τη συμφωνία με τα μέτρα και τα αντίμετρα, αν αυτή έρθει σε ένα νόμο κι ένα άρθρο.

Από εκεί και πέρα, η ΝΔ θα καταθέσει βελτιωτικές προτάσεις κι ενδεχομένως να δει κάποιες ρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα που θα φέρει η κυβέρνηση.

Αν θα είναι συνεδρίαση στην οποία θα φανεί που το πάει η ΝΔ και αν πράγματι έχει πρόβλημα που είναι άλυτο, ενδεχομένως να μην το μάθουμε ποτέ. Εκείνο, όμως, που ξέρουμε είναι ότι η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του ίδιου και της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι επρόκειτο για μια αήθη επίθεση σε μια χρονική στιγμή που συμφέρει όσο ποτέ την κυβέρνηση να αλλάξει η πολιτική ατζέντα. «Δωράκι» αυτοϋπονόμευσης στον Τσίπρα έκανε μερίδα της Νέας Δημοκρατίας που δεν βλέπει πέρα από το στενό πολιτικό συμφέρον. Ενίσχυσε την ρητορική του Μαξίμου σε μια χρονική στιγμή που βρίσκεται κολλημένο στα σκοινιά.

Όμως, είναι το λιγότερο αυτό το δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πολύ περισσότερα προβλήματα.

Κατ’ αρχάς ο Μεϊμαράκης και τα πολιτικά ζόμπι που τον στηρίζουν, δεν σέβονται την προσπάθεια που κάνει η Κεντροδεξιά να ανακάμψει και να αναλάβει την εξουσία σε μια περίοδο που η χώρα κινδυνεύει.

Κατά δεύτερο, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας, με την επιλογή Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές πίστεψε ότι γύρισε σελίδα. Ότι άφησε πίσω του τον καραμανλισμό και ότι μια γενιά νέων ανθρώπων μπορούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κόμματος. Εκείνες οι εκλογές σηματοδότησαν την «ανεξαρτητοποίηση» των Νεοδημοκρατών που δεν άκουσαν τους βαρόνους και ψήφισαν επειδή πίστευαν ότι μόνον έτσι θα νικήσει η ΝΔ.

Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας στήριξε τον Σαμαρά προηγουμένως και τον Μητσοτάκη τώρα γιατί ήθελε πόλεμο με την αριστερά κι όχι συναίνεση. Ποιος είπε του Μεϊμαράκη ή του Καραμανλή ότι ο κόσμος ζητά συναινετικές διαδικασίες, ανώμαλους πολιτικούς γάμους και ύποπτες διεργασίες για μια πολιτική κατάσταση του «όλα χύμα»; Με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ ή ό,τι άλλο προκύψει μαζί;

Οι πολίτες θέλουν ρήξεις, ξεκάθαρες γραμμές και όχι κόμματα που δεν ξέρει κανείς τι πρεσβεύουν και τι όχι. Τα πολιτικά ζόμπι της συντηρητικής παράταξης το μόνο που ζητούν είναι να έχουν ρόλο στα πράγματα κι όχι πώς θα σωθεί η χώρα.

Γι’ αυτό το κακό κλίμα που επικρατεί στο χώρο της δεξιάς παράταξης, δυστυχώς έχει συμβάλλει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης γιατί πολλές φορές δεν κάνει αποφασιστικές κινήσεις. Αμφιταλαντεύεται μεταξύ του κλίματος συναίνεσης και της σύγκρουσης και αδυνατεί να ξεκαθαρίσει τη γραμμή που πρέπει να έχει ένα κόμμα το οποίο προηγείται 15 μονάδες. Κι ένα κόμμα που δεν έχει πει ξεκάθαρες κουβέντες για την οικονομία, το μεταναστευτικό, την ασφάλεια του πολίτη, τα εθνικά θέματα κ.λπ. είναι σίγουρο ότι θα επιτρέπει να βγαίνουν στο φως τα σαπρόφυτα.

Αν θέλει ο Κυριάκος να γίνει ηγέτης, αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός κι όχι απλός διαχειριστής της εξουσίας για έξι μήνες ή ένα χρόνο, οφείλει να κόψει μαχαίρι όλους τους αμφισβητίες του. Όλους εκείνους που προδίδουν την παράταξη τσαλαβουτώντας στα θολά νερά της πολιτικής συναίνεσης.

Η ΝΔ έχει χρόνια ένα απόστημα που κάθε λίγο και λιγάκι κακοφορμίζει. Έτσι την πάτησε και ο Σαμαράς, η υπονόμευσή του δεν είχε προηγούμενο σε μια χρονική στιγμή που χυνόταν αίμα για να σωθεί η χώρα.

Θα την πατήσει και ο Κυριάκος αν τους αφήσει να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν. Θα είναι αρχηγός και πρωθυπουργός σε ομηρεία.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα