Independent για Τσίπρα: Ο Χάρι Πότερ που μπορεί να διαλύσει την Ευρωζώνη

Είναι άθεος, πρώην κομμουνιστής, «Χάρι Πότερ» (κατά τον χαρακτηρισμό του Ευ. Βενιζέλου) και κάθε άλλο παρά Ελλληνο-Ορθόδοξος, αφού είναι ανύπαντρος με δύο παιδιά. Το αφιέρωμα του βρετανικού Independent στον Αλέξη Τσίπρα κάθε άλλο παρά κολακευτικό είναι.

Το δημοσίευμα περιγράφει τον Τσίπρα ως πρώην κομμουνιστή, που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική ορθοδοξία. Επιπλέον, γράφει, έχει εμμονή στην αντι-λιτότητα και είναι «Χάρι Πότερ», κατά το παρατσούκλι που του «κόλλησε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επειδή δίνει φανταστικές υποσχέσεις που δεν θα τηρήσει ποτέ.

Ο Independent υπενθυμίζει πως είναι ανύπαντρος με δύο παιδιά. Σημειώνεται μάλιστα πως αν κερδίσει τις εκλογές θα είναι ο πρώτος ανύπαντρος Έλληνας πρωθυπουργός και πως έχει δώσει στον δεύτερο γιο του το όνομα Ερνέστο, προς τιμήν του Τσε Γκεβάρα. Ο «άπειρος σαραντάρης», κατά το δημοσίευμα, προκαλεί νευρικότητα στις Βρυξέλλες, καθώς πολλοί φοβούνται πως θα αρνηθεί τη λιτότητα και την πληρωμή του ελληνικού χρέους. Σημαία του στις εκλογές, τονίζει, είναι το ότι «εμείς δεν κυβερνήσαμε ποτέ, άρα δεν ευθυνόμαστε για την κρίση». Και καταλήγει: «Με τις υποσχέσεις του για αύξηση στον κατώτατο μισθό, για παροχή φαγητού και επανασύνδεσης ρεύματος αλλά και 300.000 νέων θέσεων εργασίας μπήκε στις καρδιές των Ελλήνων και προηγείται στις δημοσκοπήσεις, τη στιγμή που Ελληνίδες βγαίνουν στο πεζοδρόμιο για 5 ευρώ».

www.independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα