H πρόταση Καψή για το ενδιάμεσο διάστημα στην δημόσια ραδιοτηλεόραση

09:25 2/7/2013 - Πηγή: Antinews

Γραπτώς κατέθεσε τις προτάσεις του ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής στην Τρίτη χθεσινή συνάντηση με τους εργαζομένους. Σύμφωνα με την πρόταση:

Το Δημόσιο θα καταβάλλει μέσω του «ειδικού λογαριασμού διαχείρισης των πάσης φύσεως δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. τις αποζημιώσεις λόγω λύσεως των συμβάσεων εργασίας.

Για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων δεν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ν.173/1967 (θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση. Κατ αρχήν θα ενταχθεί ως ρύθμιση σε τροποποιητική ΚΥΑ

της ΚΥΑ κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε.

Για τον υπολογισμό του ύψους των αποζημιώσεων θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου και προκειμένου για δημοσιογράφους οι διατάξεις της ΚΥΑ με αριθ. 2/17805/0022 (ΦΕΚ Β 662/21.3.2013) Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού θα θεωρηθεί ότι η εφαρμογή των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου και προκειμένου για δημοσιογράφους των διατάξεων της ΚΥΑ 2/17805/0022 (ΦΕΚ Β 662/21.3.2013)

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εντάξει και τους εργαζόμενους στην πρώην ΕΡΤ Α.Ε. στα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης που θα προβλεφθούν για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με πρωτοβουλία των υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών στο πλαίσιο συστήματος κινητικότητας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Κατά την επιλογή προσωπικού στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου θα προβλεφθεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν με την ΚΥΑ με αριθ. 02/11-6/2013 σύμφωνα με τη διαδικασία στο ΑΣΕΠ.

Στον ενδιάμεσο φορέα θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις εργασίας που θα μπορούν να παραταθούν ως τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο ή για τους δημοσιογράφους σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα