H ηθική της Αριστεράς είναι πάνω απ' όλα, πάνω κι από λαμογιές;

Για το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχουμε γράψει πλείστα όσα. Και για το πόσο κρυφοδιεφθαρμένοι είναι όλοι αυτοί που μας κουνάνε το δάκτυλο και μας μοστράρουν την ηθική τους για να κυβερνούν. Όμως, τα πόθεν έσχες δεν κρύβονται. Όσο κι αν προσπάθησαν, κάποια πράγματα δεν μπορούν να θαφτούν, ακόμη κι αν είσαι εξουσία.

Τα νούμερα και οι παραλείψεις ζαλίζουν και παρ' ότι υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας ίσως κάποιοι θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι ο υπουργός επί της Ανάπτυξης, που δεν έχει ανοίξει ούτε μια θέση εργασίας εδώ και δέκα μήνες,

έχει σημεία και τέρατα στο πόθεν έσχες του. Συγκεκριμένα, οι ορκωτοί λογιστές που μελέτησαν την περιουσιακή κατάσταση του υπουργού φέρεται να εντόπισαν παράλειψη δήλωσης 38 ακινήτων, τα οποία στην πλειοψηφία τους βρίσκονται στη γενέτειρα του στα Χανιά. Επίσης εντόπισαν εκτός από το ξεχασμένο ένα εκατομμύριο ευρώ και περί τις 800.000 ευρώ που το κυβερνητικό στέλεχος δεν είχε καταγράψει στο πόθεν έσχες του 2011. Ο ίδιος μιλά για αγροτικά ακίνητα και για λογαριασμούς που είναι μελών της οικογένειάς του, όμως, τι σημασία έχει; Είναι δυνατόν ολόκληρος υπουργός και οικονομολόγος να ξεχνά να κάνει τη σωστή δήλωση; Ακόμη κι αν είναι καθαρός η μη ορθή καταγραφή της περιουσίας τους στο πόθεν έσχες ή το γεγονός ότι «ξέχασε» επισείουν ποινή φυλάκισης. Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν μερικές εβδομάδες ο Γιάννος Παπαντωνίου καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή εξαγοράσιμη βεβαίως.

Ακούμε επίσης ότι ο έλεγχος για τον μπάρμπα Αλέκο Φλαμπουράρη συνεχίζεται. Είναι η γνωστή υπόθεση με τις μετοχές της εταιρείας του που εικονικά πέρασε σε άλλον, όμως είναι σίγουρο ότι του ανήκουν.

Ακόμη ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα, που αφορούν φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων σε βάρος του καθηγητή και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

Η δίωξη αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής πριν από 16 χρόνια, την οποία καταλογίζει με μηνυτήρια αναφορά της η αρμόδια ΔΟΥ στον κ. Μητρόπουλο ο οποίος φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη για δικηγορική αμοιβή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελέτησε η εισαγγελέας η φοροδιαφυγή αφορά ποσό 427.000 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις πάντως το ποσό που φέρεται να οφείλει ο κ. Μητρόπουλος φθάνει τις 940.000 ευρώ.

Είναι γνωστή η υπόθεση, όμως, το γεγονός ότι τώρα ασκήθηκε η δίωξη σε βάρος του δείχνει ότι κάποιοι του την φύλαγαν τώρα που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι ανήκουν στο κόμμα της Αριστεράς μην το ξεχνάμε. Άραγε υπάρχει τσίπα από τον... Τσίπρα να τους διώξει; Ή θα τους κρατήσει γιατί η ηθική της Αριστεράς είναι πάνω απ' όλα, πάνω κι από λαμογιές;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα