Foreign Policy: Στηρίζει Χίλαρι για πρώτη φορά στην ιστορία του

Ενδεχόμενη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ θα είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η Αμερική και ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος είναι ο χειρότερος υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την θέση, στην ιστορία των ΗΠΑ, γράφει το Foreign Policy. Όπως τονίζει, στην ιστορία του περιοδικού, που μετρά σχεδόν μισό αιώνα, οι συντάκτες του ποτέ δεν πήραν θέση, "επιθυμώντας να διατηρήσουν την ανεξαρτησία του εντύπου και την φήμη του στην αντικειμενικότητα". Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά…

προεδρία Τραμπ αντιπροσωπεύει κινδύνους όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και για την διεθνή οικονομία, την παγκόσμια ασφάλεια και τους συμμάχους της Αμερικής, όπως και για τους αμέτρητους αθώους που θα πέσουν θύματα της έλλειψης εμπειρίας του, των διεστραμμένων πολιτικών του απόψεων και της βαθιάς ακαταλληλότητας του χαρακτήρα του για τη θέση" γράφει το περιοδικό.

Ο κατάλογος με τις αιτίες για τις οποίες ο Τραμπ συνιστά απειλή είναι τόσο μακρύς που προκαλεί σοκ ακόμα και το γεγονός ότι είναι ο υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την προεδρία. "Η οργή που προκάλεσε πρόσφατα με την απεχθή συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες και η αποκήρυξη του από τόσα πολλά μέλη του ίδιου του κόμματός του καταδεικνύουν την ακαταλληλότητά του" για την προεδρία, γράφει το άρθρο. Το FP κατηγορεί τον Τραμπ για τις σχέσεις τους με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς "όχι μόνο χαιρέτισε έναν τύραννο και δημόσιο κίνδυνο", αλλά και επικρότησε την εμπλοκή του στις αμερικανικές εκλογές.

Μιλά με "ξεγνοιασιά" για τα πυρηνικά, λέγοντας επανειλημμένα ότι θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον τρομοκρατών, συνεχίζει το περιοδικό. Δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν διστάζει να δηλώσει ότι θα αγνοήσει τις συνθήκες των ΗΠΑ και θα στηρίξει τους συμμάχους κατά περίπτωση. "Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποδειχθεί ρατσιστής και, επανειλημμένα, μισογύνης" γράφει το περιοδικό.

Στη συνέχεια, πλέκει το εγκώμιο της Χίλαρι Κλίντον, η οποία "έχει αφιερώσει τη ζωή της στο κοινό καλό και είναι μια δυναμική και αποτελεσματική υπερασπίστρια των γυναικών, των παιδιών και όσων έχουν ανάγκη". Επίσης, όπως υποστηρίζει, "είναι αναμφίβολα καλά προετοιμασμένη να κυβερνήσει τις ΗΠΑ". "Αν εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος αυτής της χώρας, όχι μόνο θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός (...) αλλά θα εξαλείψει επίσης μια τεράστια απειλή για τις ΗΠΑ: την γκροτέσκα και βαθιά ανησυχητική προοπτική μιας προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ", καταλήγει το άρθρο.

foreignpolicy.com

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα