FT: Ξανά επίκαιρη η "κολοτούμπα", αλλά αυτή τη φορά για το Brexit

Ο όρος "κολοτούμπα" που έγινε της μόδας το 2015 από τις τακτικές του Αλέξη Τσίπρα, είναι και πάλι επίκαιρος, σημειώνουν οι Financial Times. Αλλά αυτή τη φορά για το Brexit. Στο τελευταίο ελληνοβρετανικό Συμπόσιο, οι συμμετέχοντες αναρωτήθηκαν εάν υπάρχει περίπτωση η Βρετανία να μην εγκαταλείψει τελικά την ΕΕ και πολλοί το θεώρησαν πιθανό.

Ο χρόνος κυλά αμείλικτα έως το Μάρτιο του 2019 που λήγει η προθεσμία.

Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να λήξουν περίπου τον Οκτώβριο του 2018. Εάν είναι να γίνει "κολοτούμπα", η βρετανική κοινή γνώμη θα πρέπει να στραφεί σθεναρά εναντίον του Brexit. Και πολλοί πολιτικοί του Ουεστμίνστερ να πάρουν το ρίσκο να αρνηθούν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Δημοσκόπηση της YouGov, πάντως, δείχνει πως η κοινή γνώμη αρχίζει να αλλάζει: το 53% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν "λάθος" το Brexit. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο ότι κάποιοι ψηφοφόροι της εργατικής τάξης αλλάζουν γνώμη, είτε στη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου από το δημοψήφισμα και την ανησυχία για τις οικονομικές προοπτικές της χώρας. Και σίγουρα οι Βρετανοί δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η Theresa May χειρίζεται τη διαπραγμάτευση...

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα