DW: Ο Τσαβούσογλου είχε απειλήσει με παραίτηση για τους 10 πρεσβευτές- Αλτούν: Fake news

«Αν οι πρεσβευτές κηρυχθούν ‘’persona non grata’’, θα πρέπει να φύγω από το υπουργείο», φέρεται να ήταν η απάντηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την απόφασή του να κηρύξει «ανεπιθύμητα πρόσωπα» τους δέκα πρεσβευτές που ζήτησαν «δίκαιη και γρήγορη δίκη» του φυλακισμένου επί τέσσερα χρόνια χωρίς δικαστική απόφαση, φιλάνθρωπου επιχειρηματία Οσμάν Καβαλά.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της τουρκικής έκδοσης της Deutsche Welle, σύμφωνα με το οποίο, ο τούρκος

υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν στη Νότια Κορέα το όταν ο Ερντογάν έκανε την ανακοίνωση το Σάββατο, και ζήτησε να συναντηθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον πρόεδρο της Τουρκίας για να αναβάλει την απόφαση κήρυξης των πρεσβευτών «persona non grata» μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν απάντησε στην προειδοποίηση για παραίτηση του Τσαβούσογλου λέγοντας ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

«Fake news» χαρακτήρισε από την πλευρά του το δημοσίευμα διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, ο Φαρετίν Αλτούν. Με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει ότι υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας διέψευσε χθες το βράδυ αυτή την είδηση.

«Ωστόσο εσείς επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας είναι η ενημέρωση, θα ανακαλούσατε αυτή την λεγόμενη είδηση και θα ζητούσατε συγγνώμη. Δεν κατασκευάζετε μόνο fake news, αλλά δηλητηριάζετε επίσης τις σχέσεις Τουρκίας - Γερμανίας».

Υπενθυμίζεται ότι η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και των δέκα χωρών που μέσω των πρεσβειών τους είχαν τοποθετηθεί για την υπόθεση του Οσμάν Καβαλά εκτονώθηκε χθες αφότου αρκετές δυτικές πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν πως συμμορφώνονται με τη διπλωματική τους ιδιότητα να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας που τους φιλοξενεί, είδηση την οποία τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ερμήνευσαν ως «υποχώρηση» της Δύσης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα