Casus belli για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το ντιμπέιτ

Στα… χαρακώματα βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών. Στον απόηχο της συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφάσισε την πραγματοποίηση ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, πλην της Χρυσής Αυγής,

η οδός Πειραιώς απαντά στη δήλωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα και Μητσοτάκη.

ΝΔ παραπέμπει την κ. Αχτσιόγλου σε παλιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα στην οποία επί λέξει αναφέρει τα εξής: "Η πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής τηλεμαχίας μονάχα για δύο κόμματα είναι εντελώς λάθος επιλογή, γιατί είναι υποτιμητική και προσβλητική για την ποιότητα της Δημοκρατίας στη χώρα μας”", επεσήμανε η οδός Πειραιώς.

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της: "Η ΝΔ αρνήθηκε κατηγορηματικά τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη. Η στάση αυτή της ΝΔ γεννά ερωτηματικά. Τι ακριβώς φοβάται η αξιωματική αντιπολίτευση από μία τέτοια αντιπαράθεση; Υπάρχουν πράγματα που θέλει να κρύψει από το πρόγραμμά της; Και τι, τελικά, το αρνητικό υπάρχει στη διεξαγωγή μιας προγραμματικής αντιπαράθεσης μεταξύ δύο υποψήφιων πρωθυπουργών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως συνέβαινε και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη χώρα μας".

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα