CNBC: Οι ΗΠΑ εξετάζουν 8 πιθανούς στόχους για επίθεση στη Συρία

Την ώρα που οι επίσημες ανακοινώσεις από την Ουάσινγκτον αναφέρουν πως δεν έχει ληφθεί καμία τελική απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, πηγές που μίλησαν στο CNBC αναφέρουν πως οι ΗΠΑεξετάζουν 8 πιθανούς στόχους επίθεσης.

Εν μέσω του κλίματος ανησυχίας που πυροδότησε η λεκτική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, μετά από τη

φερόμενη επίθεση με χημικά, ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε, την Πέμπτη, με τους συμβούλους εθνικής ασφάλειας, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία.

Εντούτοις, δεν έλαβε κάποια τελική απόφαση για το εάν θα χρησιμοποιήσει ή όχι την επιλογή της στρατιωτικής δράσης. Όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο, συνεχίζονται οι συζητήσεις με τις υπόλοιπες χώρες και "δεν λήφθηκε καμία τελική απόφαση".

Παράλληλα, ο Τραμπ συνομίλησε με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, μετά το "πράσινο φως" που έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης για τη συμμετοχή των ένοπλων δυνάμεων της χώρας σε ενδεχόμενες επιχειρήσεις στη Συρία. Οι δυο τους συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να υπάρξει διεθνής αντίδραση, προκειμένου να αποτραπεί η συνέχιση της χρήσης χημικών όπλων στη Συρία.

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο CNBC, οι ΗΠΑ εξετάζουν 8 πιθανούς στόχους για επίθεση στη Συρία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και δύο αεροδρόμια της Συρίας, ένα ερευνητικό κέντρο και μία εγκατάσταση χημικών όπλων.

Σημειώνεται ότι χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ, ανήρτησε ένα ακόμη μήνυμα στο Twitter σχετικά με την πιθανή δράση στη Συρία, η οποία είπε "μπορεί να γίνει σύντομα ή όχι και τόσο".

Καθοριστικό για τις τρέχουσες εξελίξεις ήταν άλλωστε το μήνυμα του Τραμπ στο Twitter που απαντώντας στην προειδοποίηση της Ρωσίας ότι θα καταρρίψει τυχόν πυραύλους που θα εκτοξευθούν από τις αμερικανικές δυνάμεις εναντίον συριακών στόχων, σημείωσε: "Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευτούν κατά της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, διότι θα έρθουν, ωραίοι και καινούριοι και 'έξυπνοι' πύραυλοι. Δεν θα έπρεπε να είστε εταίροι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το απολαμβάνει!".

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα