Ave... Alexis

Είναι τελικά ικανότητα αυτό που έχει ο Τσίπρας; Ή μήπως είναι το κοκαλάκι της νυχτερίδας; Ό,τι κι αν κάνει του βγαίνει, όποιον κι αν προσεγγίζει τον καταφέρνει ή ο άλλος απλά δεν ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

Μπορεί από την άλλη να κάνουμε όλοι εμείς οι «εχθροί» του πρωθυπουργού λάθος. Να είναι ικανότατος, να είναι ηγέτης, να είναι «μαλαγάνα» που λένε και στα χωριά. Κι ενώ εμείς πιστεύουμε ότι ο τύπος είναι ένας τενεκές ξεγάνωτος, εκεί που λέμε ότι το αμόρφωτο παιδάκι των Εξαρχείων δεν έχει ούτε τα στοιχειώδη για να βρίσκεται στο Μαξίμου (εκτός ίσως μόνο ως θυρωρός) τελικάoΑλέξης παίρνει

όλο το… χαρτί και μας αφήνει ενεούς.

Πώς να εξηγήσουμε ότι του πάνε όλα μια χαρά; Οι δανειστές παρακαλάνε να μη φύγει, τον ικετεύουν μη τυχόν και κάνει καμιά βλακεία και προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Που θα βρουν καλύτερο συνομιλητή, σου λένε. Εμείς λέμε που θα βρουν καλύτερο γιουσουφάκι να τους κάνει όλα τα χατίρια, όμως, τι τον νοιάζει τον Τσίπρα όταν αυτός κυβερνά; Τον νοιάζει τι λένε γι’ αυτόν όταν έχει τη στήριξη της Μέρκελ, του Μακρόν, των Ιταλών, των αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ακόμη και της Λαγκάρντ;

Από την άλλη, αυτοί που θα πολεμούσε ο Τσίπρας και η αριστερά, δηλαδή οι επιχειρηματίες, οι διαπλεκόμενοι, οι νταβατζήδες, έχουν γίνει τα καλύτερα φιλαράκια του. Ποιος νταβατζής δεν έχει προσκυνήσει στο Μαξίμου; Για να κάνει τις δουλειές του βεβαίως, γιατί ο πρωθυπουργός και οι κολλητοί του έχουν παραδώσει τη χώρα σε συγκεκριμένες οικογένειες. Όμως, ποιος θα φανταζόταν πως το αμόρφωτο κνιτάκι που άκουγε για κεφάλαιο κι ετοίμαζε τα όπλα και τις μολότοφ τώρα να χαριεντίζεται με τη διαπλοκή;

Και ποιος θα φανταζόταν ότι κάθε φορά που ψηφίζει κι από ένα μνημόνιο αυξάνει τη δύναμή του στη Βουλή και σε λίγο μπορεί να μην έχει ούτε τους ψεκασμένους ανάγκη;

Δεν μπορεί, θα έχει κάποιο κρυφό χάρισμα…

Και τώρα, ήρθε η ώρα της Εκκλησίας. Η παραδοσιακά συντηρητική Εκκλησία με τις πιο… δεξιές απόψεις και σίγουρα με επιφύλαξη για την αριστερά και τις ιδέες της, έπεσε στα πόδια του Τσίπρα. Ο Ιερώνυμος είπε «ναι σε όλα» στον πρωθυπουργό με τον οποίον έχουν εξαιρετικές σχέσεις από την αρχή.

Το ερώτημα είναι αν προσκυνά η Εκκλησία την κυβέρνηση ή το αντίθετο. Τα συμπεράσματα δικά σας, όμως, η αλήθεια είναι μία: Όταν ο Τσίπρας έχει μαζί του τους δανειστές, τους διαπλεκόμενους εγχώριους επιχειρηματίες και την Εκκλησία τότε είναι παντοδύναμος και κανείς δεν μπορεί να τον αναγκάσει να φύγει από την καρέκλα.

Ματαιοπονεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας εκλογές διότι με τόσο ισχυρούς συμμάχους τι μένει; Λίγος αριστερός σανός στους πολίτες και ο Αλέξης θα είναι για πολλά χρόνια πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Για να προλάβουμε κάποιους που θα πουν «τα… παίρνετε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το άρθρο είναι αγιογραφία του Τσίπρα», τους λέμε το εξής: Εμείς πιστεύουμε ότι όλα γίνονται για το γκουβέρνο. Οι συμμαχίες που κλείνει με όλους, οι ελιγμοί, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί, όλα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διατήρησης της εξουσίας όσο καιρό χρειαστεί.

Και όλα του βγαίνουν γιατί δεν υπάρχει κανείς να τον κοντράρει. Όχι σε εξυπνάδα αλλά σε κυνικότητα, σε πολιτική απατεωνιά και ταυτόχρονα σε διορατικότητα και σε απόλυτη ψυχραιμία.

Ο Τσίπρας είναι σα να… κλέβει εκκλησιά όταν παίζει το πολιτικό παιχνίδια με ανύπαρκτους αντιπάλους. Δυστυχώς αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, όσο κι αν δε μας αρέσει.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα