Anadolu: Η Λιβύη επικύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία

Η αναγνωρισμένη από τα Ηνωμένα Έθνη κυβέρνηση της Λιβύης επικύρωσε τη συμφωνία που συνήψε με την Τουρκία και αφορά τη δικαιοδοσία στη θάλασσα καθώς και τη στρατιωτική συνεργασία και ασφάλεια των δύο πλευρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Λιβύης,

η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από όλες τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε ισχύ τις διατάξεις του μνημονίου, αμέσως μετά την επικύρωσή τους.

Η εν λόγω συμφωνία θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσως της Λιβύης στις αρχές του 2020, όπως δήλωσε ο Λίβυος υπουργός Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο της Τουρκίας.

Επίσης, το Anadolu, πιστό στην κυβερνητική του προπαγάνδα, σημειώνει: "Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, η περιοχή της Μεσογείου έχει πολύ μεγάλα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Τουρκία, από την πλευρά της, ζήτησε από τις γειτονικές χώρες να μοιραστούν ισομερώς τον συγκεκριμένο φυσικό πλούτο, αλλά οι εκκλήσεις της έπεσαν στο κενό".

Χ. Ακάρ: Η συμφωνία με τη Λιβύη έχει τεθεί σε ισχύ

Την άποψη ότι το Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη δεν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ακάρ κατά την επίσκεψη του στο αρχηγείο του Στρατού στην Άγκυρα, ανέφερε ότι η συνθήκη που υπογράφηκε με τη Λιβύη έχει τεθεί σε ισχύ, συμπληρώνοντας ότι δεν αποτελεί απειλή για άλλες χώρες, ούτε παραβιάζει τα δικαιώματα τους ή το διεθνές δίκαιο.

Επίσης, ο Χουλουσί Ακάρ, αναφορικά με το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι η χώρα του λαμβάνει σοβαρά τις απειλές κατά της συμμαχίας, αλλά αναμένει και από την πλευρά του το ΜΑΤΟ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι της Τουρκίας. Συμπλήρωσε, ότι η τουρκική πλευρά εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις συμφωνίες για τη βόρειο Συρία και περιμένει να πράξουν ανάλογα οι ΗΠΑ και η Ρωσία.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα