$1.6 δις πλήρωσε η Ζήμενς για να “καθαρίσει” στην Αμερική

Έξι πρώην στελέχη της Siemens κατηγορούνται από τις αμερικανικές αρχές, ότι επιχείρησαν να δωροδοκήσουν αξιωματούχους της Αργεντινής με το ποσό των $100 εκ. σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν συμβάσεις ύψους $1 δις.

Όπως γράφει η Washington Post στις έρευνες συμμετείχε και η Siemens, η οποία δαπάνησε το ποσό των $1.6 δις

για να διευθετήσει τις κατηγορίες τόσο στην Αμερική όσο και στην Γερμανία, από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο που συγκλόνισε και την Ελλάδα.

Οι κατηγορίες εναντίον  των πρώην στελεχών περιλαμβάνουν την προσβολή του νομοσχέδιου των ΗΠΑ κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ομοσπονδιακού δικαστηρίου στο Manhattan.  Εκτός από την συγκεκριμένη  υπόθεση, η Siemens κατηγορείται επίσης για   συστηματικές  δωροδοκίες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο για την εξασφάλιση  πολυπόθητων  συμβάσεων.

Η είδηση είναι φυσικά το 1,6 δις δολάρια που έδωσε η Ζήμενς για να ξεμπλέξει στην Αμερική.

Με άλλα λόγια βρήκαν την κότα με τα χρυσά αυγά η Αμερικανοί και την αρμέγουν αλύπητα…..μπράβο τους

Εμείς στο Ελλάντα είμαστε ακόμα στην … επίκυψη

Και η Siemens εκεί που μας χρώσταγε μας ζητά τώρα και το βόδι.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν τολμούσε να κάνει μόνο του τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανέθεσαν στον Βενιζέλο να τον κάνει μέσω της …οικουμενικής οδού της κυβέρνησης Παπαδήμου. (Τα ίδια δεν γινόντουσαν και επί οικουμενικής Ζολώτα;).

Στην αρχή, επί Παμπούκη, είχαν σκεφθεί να δώσει «συμβιβαστικά» η Ζήμενς 100-150 εκατ. ευρώ «αποζημίωση» στο ελληνικό κράτος γα τα …100 εκατομμύρια που όπως υπολογίζουν έδωσε η Ζήμενς σε μίζες στους πολιτικούς διαχρονικά.

Επειδή όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει έτσι και κάνουν κάτι τέτοιο ο Βενιζέλος λέει τώρα ότι θα πάει τον συμβιβασμό στα 200 – 250 εκατ. ευρώ, αλλά σιγά μην συμφωνήσουν οι Γερμανοί. Έτσι όπως μαθαίνουμε η Μέρκελ έδωσε εντολή να κινηθεί η Ζήμενς για να διεκδικήσει …. δικαστικά  αυτά που της χρωστάνε ελληνικά νοσοκομεία από εξοπλισμό που τους προμήθευσε (όλοι ξέρουμε με ποιες διαδικασίες). ‘Έτσι στο τέλος θα πούνε μας ζητάτε τόσα, σας ζητάμε τόσα πάρτε και …10 εκατομμυριάκια για την διαφορά.

Στο μεταξύ για να ανοίξουν οι δουλειές και να αρχίσει η ….ανάπτυξη ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να επιλύσει, εντός του Δεκεμβρίου, το ζήτημα με τους εφτά «ορφανούς» σταθμούς του μετρό. Έτσι, όπως διαβάσαμε στον Τύπο δήλωσε στην Βουλή ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταρτιστεί οι συμφωνίες με την Siemens, προκειμένου να έχουν τεθεί έως τα μέσα του 2012 σε λειτουργία οι επτά νέοι σταθμοί του Μετρό, οι οποίοι κατασκευαστικά είναι έτοιμοι, αλλά δεν λειτουργούν εξαιτίας ζητημάτων που έχουν προκύψει με την εταιρεία.

Τι κομψή διατύπωση; «εξαιτίας ζητημάτων που έχουν προκύψει με την εταιρεία»!!!. Έτσι λένε τώρα το απίστευτο όργιο διαφθοράς και εξαγορών με το οποίο ο Ζήμενς έκλεινε τις δουλειές της στην Ελλάδα.

Υ.Γ. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία του κ. Παπαδήμου από την γιορτή γι

Keywords
Τυχαία Θέματα