Vikings: Wolves of Midgard Review

12:23 4/9/2017 - Πηγή: Game 2.0

Το Vikings: Wolves of Midgard, που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, είναι action RPG, με hack and slash και dungeon crawler στοιχεία. Βασισμένο στη σκανδιναβική μυθολογία, φέρνει τους Βίκινγκ αντιμέτωπους με τέρατα, προσφέροντας αρκετές ώρες διασκέδασης.

Ανάμεσα στη διαμάχη των Jotan και των θεών του Asgard, ένα χωριό εξόριστων Βίκινγκ δέχεται επίθεση και ο πρωταγωνιστής, ως αρχηγός της φατρίας, το παίρνει πάνω του να ξεκινήσει

μια αιματηρή εκστρατεία για να σώσει (ή να καταστρέψει ο ίδιος) την ισορροπία του κόσμου. Η ιστορία δεν έχει και τόση σημασία και ούτε της δίνεται τόση σημασία από το ίδιο το παιχνίδι. Το μόνο που αρκεί για να απολαύσετε το παιχνίδι είναι να γνωρίζετε ότι είστε ένας αγριεμένος Βίκινγκ που εξολοθρεύει τέρατα, ανθρώπους, ζώα και ότι άλλο βρει στο διάβα του.

Παρότι το παιχνίδι ξεκινά βάζοντάς σας να φτιάξετε και να ονομάσετε έναν χαρακτήρα μέσω ενός αρκετά λιτού character creator και παρότι επίσης πού και πού καλείστε να πάρετε υποτυπώδεις αποφάσεις στο ταξίδι σας, καμιά επιλογή σας δεν δίνει προσωπικότητα στον χαρακτήρα και δεν επηρεάζει τον κόσμο γύρω σας σημαντικά. Έχετε επίσης να επιλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικούς θεούς, απόφαση που καθορίζει σε τί στιλ μάχης υπερτερείτε και τις επιθέσεις και ιδιότητες που ξεκλειδώνετε. Παρότι οι επιλογές δεν είναι πάρα πολλές, είναι αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους για να προσφέρουν διαφορετική εμπειρία κάθε φορά.

Τα περιβάλλοντα και τα εφέ επιθέσεων είναι εξαιρετικά.

Το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλό και εύκολο στη χρήση, χωρίς ιδιαίτερο στρατηγικό βάθος πέρα απ’ ότι μπορεί να προσφέρουν συγκεκριμένες ιδιότητες. Αν είστε φαν του Diablo θα νιώσετε οικεία με τον χειρισμόα. Πολλά στοιχεία όπως slow motion kill cams, η συχνότητα απόκτησης νέων όπλων και πανοπλίας, η πληθώρα των εχθρών που μπορείτε να σκοτώσετε και κουτιών που μπορείτε να σπάσετε κρατούν το παιχνίδι μονίμως σε κίνηση. Επίσης, σε κάθε περιοχή υπάρχουν ειδικές προκλήσεις που σας δίνουν επιπλέον ανταμοιβές αν τις κυνηγήσετε και ακόμη συχνά έρχεστε αντιμέτωποι με συνθήκες ή παζλ που περιπλέκουν την κατάσταση (για παράδειγμα, αν μείνετε πολλή ώρα εκτεθειμένοι στο κρύο παγώνετε, οπότε πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τις φωτιές που βρίσκονται διάσπαρτες στο χάρτη). Ο σχεδιασμός του κάθε επιπέδου δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά εξαιτίας του γρήγορου ρυθμού, των challenges και collectibles, πολλές φορές ανταμείβεται η εξερεύνηση κάθε σπιθαμής και η εξολόθρευση κάθε εχθρού.

Υπάρχουν μαγαζιά όπου μπορείτε να αγοράζετε και να αναβαθμζετε τα όπλα και την πανοπλία σας. Μπορείτε επίσης σε ειδικούς βωμούς (οι οποίοι αναβαθμίζονται με τα κατάλληλα υλικά) να ξοδεύετε το αίμα των εχθρών που σκοτώνετε και να ανεβαίνετε επίπεδο ή ακόμη και να παίρνετε μέρος σε ειδικά challenge rooms, το καθένα αφιερωμένο σε έναν θεό, όπου καλείστε να αντιμετωπίσετε (ή να επιβιώσετε όσο γίνεται περισσότερο) κύματα εχθρών. Πέρα από τις κύριες αποστολές δεν έχετε και πολλά πράγματα να κάνετε και μετά από 10-15 ώρες το παιχνίδι γίνεται μονότονο. Μπορείτε να επισκέπτεστε γνώριμους χάρτες και να κάνετε ελαφρώς τροποποιημένες αποστολές σαν side-quests, αλλά οι καινοτομίες που κρατούν το παιχνίδι φρέσκο είναι μετρημένες και αχνές. Οι ιδέες που εισάγονται μοιάζουν να μην έχουν αξιοποιηθεί πλήρως σε όλες τις περιστάσεις. Μπορείτε επίσης να παίζετε με κάποιον φίλο, είτε online, είτε local co-op. Και οι δύο επιλογές είναι λειτουργικές και διασκεδαστικές και ίσως σπάσουν λίγο τη μονοτονία που ενδέχεται να συναντήσετε μετά από λίγο.

Δυο σπαθιά είναι καλύτερα από ένα - δοκιμάστε co-op (ή κάντε dual wield).

Στον τομέα των γραφικών, το παιχνίδι είναι σχεδόν άψογο. Ειδικά οι φωτισμοί και τα χρώματα δίνουν ζωή στον κόσμο, μαζί και οι μικρές λεπτομέρειες που εδώ και εκεί βλέπετε (πχ πατημασιές στο χιόνι). Τα ειδικά εφέ της μαγείας και των επιθέσεων επίσης είναι χάρμα οφθαλμών. Ακόμη, η παρουσίαση των κεφαλαίων της ιστορίας μέσα από ζωγραφιστά στο χέρι σχεδόν σκίτσα δίνουν μια ιδιαίτερη νότα στον χαρακτήρα του παιχνιδιού. Η μουσική επένδυση είναι ταιριαστή για το είδος, μα τίποτε ξεχωριστό. Το voice acting που υπάρχει είναι άλλες φορές καλό και άλλες μέτριο, συνήθως όμως δεν ξεχωρίζει πλην της αφήγησης. Η απόδοση του παιχνιδιού επίσης είναι καλή. Τα loading times είναι αισθητά αλλά όχι εκνευριστικά και συνήθως δεν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, πέρα από σπάνιες πτώσεις του frame rate και μικρά οπτικά glitches.

Το Vikings: Wolves of Midgard είναι ένα διασκεδαστικό action RPG που σας κάνει να νιώθετε ισχυρός και να απολαμβάνετε την περιπέτεια που προσφέρει. Μπορεί να μην έχει βαθύτερο νόημα και να μην δίνει αρκετά κίνητρα για να το επισκεφθείτε ξανά αφού το ολοκληρώσετε, αλλά είναι ικανοποιητικό για όσο κρατάει την προσοχή σας. Αν είστε φαν του είδους και ψάχνετε μια ωραία και σύντομη εμπειρία που παίζεται και με φίλους, αξίζει την προσοχή σας.

Απολαυστικό και προσβάσιμο gameplayΤρομερή αισθητική και γραφικάΑρκετά διασκεδαστικό με παρέαΓρήγορη ροή μάχης και εναλλαγή περιοχώνΕλάχιστο replayabilityΚάποιες ιδέες μένουν ανεκμετάλλευτεςΟι εχθροί είτε είναι πολύ εύκολοι είτε πολύ δύσκολοιΑργό level up και πολλές φορές απογοητευτική απόκτηση skillsΜάλλον ακριβό για ότι προσφέρειΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Games FarmΕΚΔΟΣΗ:Kalypso MediaΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.kalypsomedia.com/en/games/vikings/index.shtmlHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:24/3/2017PEGI:16

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα