The Walking Dead: Episode 4 – Around Every Corner Review

Ο θάνατος παραμονεύει σε κάθε γωνία, όπως προμηνύει και ο τίτλος του τέταρτου επεισοδίου του The Walking Dead. Πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση αυτού του πραγματικού αριστουργήματος και η Telltale φορτσάρει γερά για ακόμη μια φορά, με το Episode 4: Around Εvery Corner. Διαστροφή, δύσκολες αποφάσεις, συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές, αβεβαιότητα, είναι οι λέξεις που σκιαγραφούν το εν λόγω επεισόδιο!

Οι

ήρωες βρίσκονται στη Σαβάνα της Τζόρτζια σε αναζήτηση κάποιας βάρκας, αφού η θαλάσσια οδός μοιάζει η μόνη λύση, με τη βοήθεια της οποίας ελπίζουν πως θα ξεφύγουν επιτέλους από τους νεκροζώντανους. Γύρω από αυτή την ελπίδα περιστρέφεται και ο κύριος κορμός της ιστορίας. Τα ζόμπι βρίσκονται παντού, έχουν κατακλύσει την πόλη και οι προμήθειες και τα υλικά που χρειάζονται οι ήρωες μας για να ξεφύγουν, βρίσκονται δύσκολα. Σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίστε το γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται υπό στρατιωτικό καθεστώς από μια ομάδα σκληροπυρηνικών επιζώντων, οι οποίοι έχουν οχυρώσει σημαντικά σημεία της πόλης και έχουν συγκεντρώσει μεγάλες ποσότητες προμηθειών στη βάση τους.

Επιπλέον η Telltale φροντίζει για μια ακόμη φορά να σας κρατά σε αγωνία χωρίς να αποκαλύπτει ποιος βρίσκεται πίσω από τη μυστηριώδη φωνή που επικοινωνεί μαζί σας με τον ασύρματο της Clementine. Έτσι δεν ξέρετε αν πρόκειται για φίλο ή εχθρό, ενώ η παρουσία μιας παράξενης φιγούρας σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού, εντείνει την αγωνία για την εξέλιξη της ιστορίας. Θα νιώσετε πολλές φορές ότι παρακολουθήστε και πως κάποιος παίζει μαζί σας, ενώ η προστασία και ο καθησυχασμός της μικρής Clementine είναι πιο επιτακτικός από ποτέ.

Τα άσχημα ζόμπι, όμορφα πέφτουν.

Οι νέοι χαρακτήρες που συναντάτε προωθούν την ιστορία και αποδεικνύονται πολύτιμοι βοηθοί στην επίτευξη των στόχων σας. Έχετε την ευκαιρία να μάθετε πολλά πράγματα γι αυτούς, για τη ζωή τους και τους ανθρώπους γύρω τους, καθώς η δράση δεν προχωράει το ίδιο γρήγορα με τα προηγούμενα επεισόδια, αλλά αντ΄αυτού χτίζει τις βάσεις για αυτό που ακολουθεί. Ειδικά από τα μέσα του επεισοδίου και έπειτα η δράση εντείνεται και κορυφώνεται, αφήνοντάς σας με το στόμα ανοιχτό να περιμένετε το πέμπτο και τελευταίο επεισόδιο του The Walking Dead.

Αν και η ιστορία προχωρά με αργούς -σε σχέση με ότι έχετε συνηθίσει- ρυθμούς, αποζημιώνει με τo σχεδιασμό και τη λεπτομέρεια των διαφόρων περιοχών. Ο τρόπος με τον οποίο αποτυπώνεται η καταστροφή και η προσπάθεια για επιβίωση είναι μοναδικός. Οχυρωμένα καταστήματα και κτήρια, οδοφράγματα, σωροί πτωμάτων στους δρόμους, ζόμπι να ξεπετάγονται από παντού και σκοτεινοί υπόνομοι συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο. Στις περισσότερες περιπτώσεις επίτηδες επικρατεί απόλυτη ησυχία και το μόνο που ταράζει αυτή τη γαλήνη είναι ο ήχος από τις καμπάνες των δημόσιων κτιρίων της πόλης. Οι γρίφοι για άλλη μια φορά δεν εντυπωσιάζουν και δεν θα αντιμετωπίσετε κάποια δυσκολία στην επίλυσή τους, ενώ υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες στιγμές εφευρετικότητας των δημιουργών, όπου απλά προσθέτ

Keywords
Τυχαία Θέματα