Starlink: Battle for Atlas Review

Tο Starlink: Battle for Atlas, το νέο μεγάλο στοίχημα της Ubisoft, μας φέρνει μια όμορφη και γεμάτη εμπειρία εξερεύνησης του διαστήματος που θυμίζει λίγο No Man’s Sky, αλλά με την φινέτσα του Star Fox στις μάχες. Παρόλα αυτά, το Starlink δεν είναι ούτε No Man's Sky,

ούτε Star Fox και θα δούμε αμέσως το γιατί.

Η ιστορία του Starlink είναι... κωμικά απλή. Κάπου στο σύστημα αστέρων του Atlas, το διαστημόπλοιο Equinox, που είναι η βάση σας, δέχεται επίθεση από μια οργάνωση ονόματι Forgotten Legion και ο αρχηγός της, Grax, παίρνει τον δικό σας αρχηγό αιχμάλωτο. Ο Grax θέλει να ανακαλύψει τα μυστικά ενός χαμένου πολιτισμού ονόματι Wardens και να χρησιμοποιήσει την προχωρημένη τεχνολογία τους για τους δικούς του σκοπούς. Κάπου εδώ μπαίνετε εσείς και οι πιλότοι σας που πρέπει να “καθαρίσετε” τους πλανήτες του Atlas από τα τσιράκια του Grax και διάφορους εγκληματίες, να πάρετε loot από πεσμένα σκάφη, να επαναφέρετε συστήματα επικοινωνίας και βάσεις και να πολεμάτε σε μάχες στο ενδιάμεσο. Μπορείτε να το κάνετε είτε μόνος, είτε με κάποιον φίλο σε spit-screen co-op – πράγμα σπάνιο για παιχνίδι του είδους.

Αυτό το κάνετε παίρνοντας στον έλεγχό σας ένα αρκετά μεγάλο εντουράζ χαρακτήρων, σκαφών και όπλων. Ο κάθε χαρακτήρας έχει διαφορετικές ιδιότητες, όπως και το κάθε σκάφος και όπλο. Ανεβάζοντας level στον πιλότο σας και το σκάφος σας, έχετε και την ανάλογη αναβάθμιση στις δυνατότητες. Τα σκάφη έχουν μια λειτουργία όπως τα 1ups σε διάφορα παιχνίδια. Αν κάποιο σκάφος καταστραφεί, έχετε την επιλογή να στείλετε το επόμενο στην μάχη ή να ασχοληθείτε με κάτι άλλο.

Laser, σκάφη, ρομπότ. Οι μάχες είναι ότι ζητάμε από ένα διαστημικό παιχνίδι.

Εδώ κολλάει και η toys-to-life πτυχή του παιχνιδιού. Μπορείτε να αγοράσετε σκάφη, κομμάτια από σκάφη, όπλα, πιλότους κτλ σε φιγούρες και να τα χρησιμοποιήσετε στην ειδική βάση για να δείτε τα ανάλογα αντικείμενα να εμφανίζονται μέσα στο παιχνίδι και να επιτελούν τις ανάλογες λειτουργίες. Οι αλλαγές στα toys περνάνε αμέσως στο παιχνίδι. Αν για παράδειγμα θέλετε να αλλάξετε πυροβόλα στο υπάρχον σκάφος σας, μπορείτε να το κάνετε χωρίς καν να πατήσετε παύση. Απλά κάνετε μια γρήγορη αλλαγή στις φιγούρες που βρίσκονται στην ειδική βάση και είστε έτοιμος.

Οι επιρροές από το No Man’s Sky είναι έκδηλες παντού. Βέβαια αντί για τα εκατομμύρια πλανήτες του NMS, εδώ υπάρχει το σύστημα Atlas με περιορισμένους κόσμους, όμως είναι πολύ καλύτερα φτιαγμένοι, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας. Μερικοί πλανήτες έχουν διάφορους τύπους χλωρίδας και πανίδας που μπορούν να είναι επικίνδυνα για εσάς κατά την διάρκεια των μαχών.

Οι μάχες θυμίζουν πολύ Star Fox και είναι το μεγάλο ατού του παιχνιδιού. Τις περισσότερες φορές ο χειρισμός είναι αρκετά απλός και αποτελεσματικός. Μερικά όπλα έχουν ατού έναντι άλλων όπλων και πρέπει να κάνετε τις ανάλογες αλλαγές είτε στο toy μοντέλο του σκάφους σας, που όπως αναφέρθηκε μεταφέρονται άμεσα in-game ή να πλοηγηθείτε στα μενού του παιχνιδιού και να κάνετε τις ανάλογες αλλαγές. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις οι μάχες στο διάστημα είναι λίγο περίεργες. Μερικές φορές είναι επικές, ενώ άλλες φορές το spamming κάποιων επιθέσεων που πηγαίνουν αυτόματα προς τους εχθρούς είναι το μοναδικό πράγμα που χρειάζεται να κάνετε.

Το διάστημα στο παιχνίδι είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό!

Πάντως τα φιγουρίνια και γενικά τα toys έχουν δευτερεύοντα ρόλο. Αν αγοράσετε το παιχνίδι ψηφιακό, υπάρχουν αρκετά όπλα και πιλότοι για να χρησιμοποιήσετε, ενώ όλα τα υπόλοιπα βρίσκονται διαθέσιμα πιο φτηνά μέσω microtransactions, αν δεν θέλετε να γεμίσετε τον χώρο σας με διάφορα toys. Βέβαια το γεγονός ότι είτε με τα toys, είτε με microtransactions, χρειάζεται να ανοίξετε το πορτοφόλι σας περισσότερες φορές από την αρχική αγορά του παιχιδιού, είναι από μόνο του αρνητικό.

Μιλώντας για τα αρνητικά, ενώ υπάρχουν αρκετοί πλανήτες, με τον καθένα να έχει το δικό του ενδιαφέρον, πολλές από τις αποστολές επαναλαμβάνονται σε κάθε πλανήτη. Επίσης η στορία παρουσιάζει μεν ένα σωρό χαρακτήρες, αλλά έχετε πάντα την αίσθηση ότι κάτι πρέπει να ξέρετε αλλά δεν καταλάβετε τί, εφόσον είναι το πρώτο παιχνίδι της σειράς Starlink (αν καταλήξει να γίνει σειρά). Ελπίζω τουλάχιστον να ευχαριστηθούν την προσθήκη του Star Fox και της παρέας του όσοι επιλέξουν την έκδοση του Switch (εμείς λάβαμε την έκδοση του PS4), καθώς οι άλλοι χαρακτήρες, παρά τα αρκετά ωραία και ενδιαφέροντα cutscenes, δεν έχουν την αναγνωρισιμότητα της εμβληματικής αλεπούς της Nintendo.

Με το που αλλάζετε όπλα ή προσθέτετε κομμάτια του σκάφους στο toy, εμφανίζονται άμεσα μέσα στο παιχνίδι χωρίς να κάνετε καν παύση.

Το παιχνίδι είναι πανέμορφο. Η μετάβαση από την ατμόσφαιρα του κάθε πλανήτη στο διάστημα είναι από τα καλύτερα στοιχεία του τίτλου οπτικά. Βλέπετε όμορφους ουρανούς, λάμψεις, ακόμα και τον κυματισμό του νερού (ή όποιου άλλου υγρού στοιχείου διαθέτει ο εκάστοτε πλανήτης) τη στιγμή που το σκάφος σας περνάει από πάνω. Οι μάχες είναι εντυπωσιακές με τον οπτικό και ηχητικό χαμό να είναι ιδιαίτερα χορταστικός. Blasters, πύραυλοι, laser, όλα προσθέτουν στην δημιουργία μοναδικής ατμόσφαιρας. Το διάστημα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό, παρόλο που δεν έχει ούτε το στιλ αλλά ούτε και το μέγεθος του αντίστοιχου στο No Man’s Sky. Οι χαρακτήρες μπορεί να είναι ακόμα άγνωστοι και λίγο generic, όμως οι ηθοποιοί που τους ερμηνεύουν έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά ώστε να τους δώσουν χαρακτηριστική χροιά και τρόπο ομιλίας.

Το Starlink εν τέλει είναι σχεδιασμένο για να σας κάνει να ξοδεύετε λεφτά είτε σε toys, είτε σε microtransactions. Τουλάχιστον οι μινιατούρες είναι αρκετά ποιοτικές. Το μόνο πράγμα κάπως περίεργο είναι τα μοντέλα των πιλότων, διότι είναι αρκετά μικρά για να χωράνε μέσα στο σκάφος, αλλά ως μαζικά παραγόμενες πλαστικές φιγούρες στερούνται λεπτομέρειας. Παρόλα αυτά, το Starlink στον πυρήνα του είναι μια καλή προσπάθεια που δεν προσπαθεί να ακολουθήσει κάποια τάση (πέραν των microtransactions). Γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων στα διαστημικά παιχνίδια και ως ένα μεγάλο βαθμό τα καταφέρνει. Υποφέρει φυσικά από τα προβλήματα που έχει κάθε τέτοια προσπάθεια, αλλά αν μπορείτε να τα παραβλέψετε, θα απολαύσετε μια ωραία διαστημική περιπέτεια.

Ποικιλία σκαφών και πιλότωνΤεχνικός τομέαςΥπέροχες μάχεςΠολλοί πλανήτες για εξερεύνησηΤα toys προσθέτουν διάφορα πράγματα στο παιχνίδι......αλλά δεν είναι και απαραίτητα για να το χαρείτεΣχεδιασμένο για microtransactionsΜερικές αποστολές τις βρίσκετε ξανά και ξανάΗ ιστορία δεν εξηγεί πράγματα επαρκώςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:UbisoftΕΚΔΟΣΗ:UbisoftΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:Action adventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://starlink.ubisoft.com/game/en-us/homeHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:16/10/2018

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα