Pullblox World Review

14:16 5/7/2014 - Πηγή: Game 2.0

Υπάρχει μία συγκεκριμένη κάστα gamers που έχει ψύχωση με παιχνίδια που περιλαμβάνουν τρισδιάστατους γρίφους. Είναι ένα διψασμένο και, στις μέρες μας, όλο και πιο σπάνιο είδος παικτών, που, για να πιει το νέκταρ του, πρέπει να αγοράσει ένα Wii U και να απολαύσει το Pullblox World (Pushmo World στην Αμερική).

Συγχωρέστε μου όμως τη φαινομενικά αποκλειστική σύνδεση του Pullblox World

με αυτούς τους παίκτες, καθώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απεναντίας, το τρίτο παιχνίδι γρίφων της Intelligent Systems (μετά τα Pullblox και Fallblox για το 3DS) παρουσιάζει τη λογική του και αυξάνει τη δυσκολία των γρίφων του με τόσο διακριτικό τρόπο, που ακόμα και οι τελείως αμύητοι στη λογική της σειράς θα βρεθούν στα πολύ δύσκολα επίπεδα δίχως να έχουν καταλάβει πότε ο αριθμός των γρίφων που έλυσαν έγινε τριψήφιος ή πότε πέρασε η ώρα. Ναι, το Pullblox World παραμένει τόσο εθιστικό όσο και οι προκάτοχοί του, κάτι στο οποίο βοηθά και η πρεμιέρα των τίτλων σε μια οικιακή κονσόλα

Η λογική του Pullblox World πάει κάπως έτσι: χειρίζεστε τον Mallo, ο οποίος μπορεί να τραβάει και να σπρώχνει δομές διαφόρων σχημάτων (ανεξάρτητα από το μέγεθος τους), δομές, που για να καταλαβαινόμαστε, θα ονομάσω τουβλάκια. Σκοπός κάθε γρίφου είναι να βάλετε τον Mallo να τοποθετήσει γενικώς (σπρώχνοντας ή τραβώντας) τα τουβλάκια έτσι ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια τροπόν τινά σκάλα, και να καταφέρει ο ήρωας να φτάσει στην κορυφή μίας δομής που αποτελείται από διάφορα τουβλάκια. Παρεπιπτόντως, υπάρχει και κάποιου είδους ιστορία, δηλαδή η ψυχασθένεια του Mallo να σκαρφαλώνει τις δομές αυτές δικαιολογείται από το γεγονός πως στις κορυφές τους έχουν με κάποιο μυστήριο τρόπο εγκλωβιστεί τα παιδιά του χωριού απ’ όπου κατάγεται ο ήρωας. Αν φτάσετε στην κορυφή μιας δομής (δηλαδή λύσετε και το γρίφο) απεγκλωβίζετε και το παιδί.

Στόχος είναι να φτάσετε στην κορυφή.

Προφανώς, υπάρχουν περιορισμοί. Το μέγιστο που μπορείτε να τραβήξετε ένα τούβλο είναι τρεις φορές (εδώ να σημειώσω πως όταν τοποθετείτε ένα τούβλο, δεν το μετακινείτε στην κυριολεξία, απλά το επεκτείνε ή το περιορίζετε αντίστοιχα), ενώ στο παιχνίδι μετά από ένα σημείο μπαίνουν και διάφορες γκατζετιές: διακόπτες που τραβούν όλα τα τουβλάκια του ίδιου χρώματος ταυτόχρονα, διακόπτες αντίστροφης μέτρησης και λοιπά. Όλα, από τα ευφάνταστα σχέδια των μεγάλων δομών, μέχρι τα διάφορα είδη διακοπτών, συνθέτουν μια εκτενέστατη και χορταστικότατη συγχορδία, ικανή όμως να σας φτάσει στο σημείο να χάσκετε μπροστά στον ακαταλαβίστικο γρίφο. Ειλικρινά, έφαγα μεγάλο σκάλωμα πάμπολλες φορές, μην έχοντας την παραμικρή ιδέα για το τί να κάνω ή φτάνοντας σε αδιέξοδο, οπότε πατούσα reset ξανά και ξανά.

Πάμπολλες φορές γιατί οι 250 γρίφοι του Pullblox World κρίνονται υπεραρκετοί, ακόμα και αν έχετε “λιώσει” τα παιχνίδια του 3DS. Αλλά και αυτό να μην ισχύει, για άλλη μια φορά υπάρχει το Pullblox Studio, ένα εργαλείο δηλαδή για να σχεδιάζετε τις δικές σας δομές, με όλα τα έξτρα που παρουσιάζονται κατά καιρούς στους έτοιμους γρίφους του παιχνιδιού. Φυσικά, μπορείτε να ανεβάσετε τα δημιουργήματά σας στο Miiverse για να τα δοκιμάσουν οι άλλοι παίκτες και, αντίστοιχα, να παίξετε τους γρίφους που έχουν φτιάξει οι άλλοι. Κάπου εδώ είναι που η συνύπαρξη του παιχνιδιου με το Wii U γίνεται ιδιαίτερα αρμονική. Η οθόνη αφής του χειριστηρίου λειτουργεί άψογα κατα τη δημιουργία και το ανέβασμα των γριφων σας στην πλατφόρμα γίνεται χωρίς προβλήματα.

Το Pullblox Studio λειτουργεί άψογα με το Wii U Gamepad.

Μιλάμε δηλαδή για ένα παιχνίδι με πολύ περιεχόμενο, και μάλιστα, με εν δυνάμει μεγάλη αντοχή στο χρόνο, αφού αποδεδειγμένα, τέτοιου είδους κοινότητες πάντα προσφέρουν υλικό σε βάθος χρόνου. Με όλα να φαντάζουν ρόδινα, υπάρχουν και μερικά μικρά θέματα που γίνονται πιο έντονα αφού ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με το Pullblox World. Το πρώτο είναι ο χειρισμός του Mallo, ο οποίος δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής. Το βάρος του ήρωα και ο τρόπος που πηδάει θυμίζουν πολύ έντονα Sackboy, γεγονός όχι ιδιαίτερα χρήσιμο σε παιχνίδι γρίφων. Από την άλλη, τόσο οπτικά, όσο και ακουστικά, το παιχνίδι είναι σχεδόν απλοϊκό. Τα γραφικά είναι μεν προσεγμένα και καθαρά αλλά σαφώς “περιορισμένα”, ενώ παίζει μόνιμα ο ίδιος ήχος σε λούπα. Προσωπικά καθώς έπαιζα είχα από δίπλα το λάπτοπ να παίζει μουσική.

Στο διά ταύτα λοιπόν, το Pullblox World απευθύνεται σε όλους, αλλά είναι σχεδιασμένο να ικανοποιήσει στο έπακρο τους οπαδούς των τρισδάστατων γρίφων. Αν ανήκετε σε αυτήν την κάστα και έχετε Wii U, μόλις βρήκατε το νέκταρ σας, το οποίο θα σας κρατήσει και πολύ.

Κλασικό απολαυστικό PullbloxΠάμπολλοι γρίφοιΤο Pullblox Studio και η ενσωμάτωση του στο MiiverseΔεν προσφέρει πολλές καινοτομίες συγκριτικά με τα παιχνίδια του 3DSΚάποια μικρά θέματα στο χειρισμόΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:Wii UΑΝΑΠΤΥΞΗ:Intelligent SystemsΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:DownloadΕΙΔΟΣ:Puzzle platformerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://pushmoworld.nintendo.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:19/6/2014PEGI:3

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα