Microsoft και Canon συμφώνησαν να χρησιμοποιούν η μια τις πατέντες της άλλης

13:55 5/7/2014 - Πηγή: TechBlog

Η Microsoft και η Canon υπέγραψαν συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης έτσι ώστε να μπορούν αν αχρησιομοποιούν ελεύθερα η μια τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της άλλης. Το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό φυσικά είναι ότι ίσως δούμε τους φακούς και την τεχνολογία της Canon να χρησιμοποιούνται στα μελλοντικά Microsof/Nokia smartphones.

Οι

δυο εταιρείες συμφώνησαν να μην δημοσιοποιήσουν τους όρους της συμφωνίας και ποιες τεχνολογίες θα πάρουν η μια από την άλλη.

Η συμφωνία αυτή δεν αποκλείει το να δούμε το Windows Phone UI σε κάποια μελλοντική κάμερα της Canon αλλά μάλλον το πιο πιθανό είναι η Microsoft να χρησιμοποιήσει τους φακούς της Canon στα μελλοντικά Lumia.

Οι δυο εταιρείες δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται καθώς το έκαναν και στο παρελθόν για να φέρουν στην αγορά την έγχρωμη τεχνολογία. Πάντως η συνεργασία αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στις μελλοντικές συσκευές και των δυο εταιρειών καθώς αντί να πηγαίνουν στα δικαστήρια για παραβιάσεις πατεντών, αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα