Pillars of Eternity 2: Beast of Winter Review

To Beast of Winter, το πρώτο expansion του εξαιρετικού Pillars of Eternity 2, είναι εδώ. Ας δούμε αν κινείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας με το βασικό παιχνίδι.

Σύντομα ο χαρακτήρας σας λαμβάνει ένα περίεργο γράμμα γραμμένο με αίμα πάνω σε δέρμα. Ο άγνωστος σε εσάς Vatnir, σας καλεί στο απομακρυσμένο νησί Harbingers Watch στην ευρύτερη περιοχή του Dead Floe, νότια του αρχιπελάγους, για να λάβετε μέρος σε μια τελετή αφιερωμένη σε εσάς,

τον ένδοξο Watcher του Caed Nua. Με το που πατήσετε το πόδι σας στο νησί, σας υποδέχονται σαν μεσσία, σαν τον άνθρωπο που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα σχέδια του θεού Rymrgand.

Στο σενάριο του Beast of winter, οι θεοί συνεχίζουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και συγκεκριμένα ο θεός Rymrgand. Για να καταλάβετε το στιλ και ύφος του expansion, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιότητες του συγκεκριμένου θεού. Ένας θεός που αποκαλείται το “Κτήνος του Χειμώνα”, που είναι ικανός να παίρνει μορφές ανθρώπων, κτηνών και γιγάντων, που αναζητά την καταστροφή, τον θάνατο και το οριστικό τέλος των πάντων. Ένας θεός που συμβολίζει τη θλίψη και την απόλυτη αδράνεια κατά το τέλος του κόσμου και όποιος σταθεί εμπόδιο απέναντί του ποδοπατάται από τις παγωμένες οπλές του κτήνους. Ένας θεός με τη συγκεκριμένη αντίληψη και ιδεολογία θα τρόμαζε τους πάντες, όχι όμως τους κατοίκους του Harbingers Watch, οι οποίοι όχι μόνο δεν φοβούνται την απόλυτη παγκόσμια καταστροφή που διακηρύσσει σε κάθε του εμφάνιση ο Rymrgand, αλλά αναζητούν και επιδιώκουν τον ίδιο τους τον θάνατο προς τιμήν του.

Αντικρίζοντας τον θάνατο.

Το Beast of winter είναι αρκετά πιο σκοτεινό συγκριτικά με το βασικό παιχνίδι και είναι λογικό αυτό, όταν ο τελετουργικός και βασανιστικός θάνατος προς τιμή κάποιου θεού από πιστούς που ακολουθούν φανατικά τη συγκεκριμένη ιδεολογία έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Φίλοι που δηλητηριάζουν φίλους, βλέποντας το άψυχο κορμί τους να κείτεται δίπλα τους και να γιορτάζουν τον βασανιστικό τους θάνατο, άνθρωποι που αγγαλιάζουν φλόγες ή ποδοπατούνται οικειοθελώς από κτήνη, είναι εικόνες και καταστάσεις που συναντάτε στο expansion. Η ιστορία είναι καλογραμμένη, τα κίνητρα των φανατικών πιστών, ακόμα και αν αυτά ανήκουν στον ακραίο θρησκευτικό φανατισμό, παρουσιάζονται με τρόπο λογικό, με την έννοια ότι οι άνθρωποι κατηχούνται από μικροί στο να πιστεύουν όλα τα προαναφερθέντα και πόσο μάλλον στο νησί Harbingers Watch που είναι αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, έχοντας τους δικούς του νόμους και συνήθειες.

Το σενάριο επηρεάζει άμεσα και τον σχεδιασμό των επιπέδων. Η νέα περιοχή, το Harbingers Watch, που προστίθεται στην Eora, φέρνει στο φως νέα κομμάτια της μυθολογίας του ευρύτερου κόσμου και όχι μόνο. Το expansion είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι στο παρελθόν όπου ξεδιπλώνονται εμπρός σας ιστορίες για αρχαίες αυτοκρατορίες με τον κρότο της πτώσης τους να αντηχεί ακόμα και σήμερα, μιλάτε με τις ψυχές νεκρών βασιλιάδων που εξαπατήθηκαν από μια ανώτερη δύναμη που κινούσε να νήματα στο σκοτάδι κτλ. Ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι φτιαγμένος έτσι ώστε να έχουν την μορφή παζλ, τα οποία σας δίνουν την ευκαιρία να ταξιδέψετε στο παρελθόν και να λάβετε μέρος σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα όπου κυριαρχεί η καταστροφή και το χάος. Δεν λείπουν βέβαια και οι κλασικές σκοτεινές κατακόμβες, αλλά η γενική φιλοσοφία των επιπέδων έχει την μορφή λαβύρινθου με σχετικά απλοϊκά παζλ που κρύβουν μέσα τους τεράστια κομμάτια της μυθολογίας της Eora.

Το Beast of Winter, πέρα από το πλούσιο lore που παρουσιάζει σε κάθε σας βήμα, φέρνει στο προσκήνιο και ένα νέο χαρακτήρα που μπορείτε να εντάξετε στην ομάδα σας, ο οποίος σχετίζεται άμεσα με τον Rymrgand, έχοντας ξεχωριστές μαχητικές ικανότητες λόγω της σχέσης του με τον συγκεκριμένο θεό. Νέα όπλα και πλάσματα κάνουν την εμφάνιση τους και με όλες τις αλλαγές και προσθήκες που έχουν ενσωματωθεί από την κυκλοφορία του παιχνιδιού μέχρι σήμερα, κάνουν το gameplay -και όχι μόνο- καλύτερο από ποτέ.

This won't end well.

Τα γραφικά παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, με τον νέο σχεδιασμό λόγω θεματολογίας να κλέβει την παράσταση. Η αίσθηση της καταστροφής, του χάους και της απομόνωσης είναι έντονη σε κάθε σας βήμα, χάρη στα καλοσχεδιασμένα επίπεδα που από μόνα τους έχουν μια ιστορία να πουν. Βασανισμένες ψυχές στέκονται ασάλευτες στο σημείο που τους βρήκε ο θάνατος, ερείπια μιας παντοδύναμης αλλά ξεπεσμένης αυτοκρατορίας υπάρχουν δεξιά και αριστερά, διεστραμμένοι πιστοί τρέχουν προς τον ίδιο τους τον θάνατο. Όλα αυτά κάνουν το expansion αρκετά σκοτεινό σε ύφος. Ο ήχος επίσης προκαλεί ανατριχίλα και ειδικά αυτές οι βασανισμένες ψυχές που όταν λένε την ιστορία τους είναι ικανές να σας καθηλώσουν. Κορυφαία δουλειά έχει γίνει και στις ομιλίες και τις ερμηνείες από τους ηθοποιούς. Τα ηχητικά εφέ είναι λίγο πολύ τα αναμενόμενα, ενώ η απουσία μουσικής και η αντικατάστασή της στα περισσότερα σημεία του παιχνιδιού με ένα απόκοσμο βουητό λειτουργεί υπέρ της σκοτεινής ατμόσφαιρας.

Το Beast of Winter είναι ένα απόλυτα ικανοποιητικό expansion. Επενδύει πολλά στην επέκταση της μυθολογίας του Pillars of Eternity 2 και στη σκοτεινή και πολλές φορές δραματική ατμόσφαιρα και αυτό το κάνει πάρα πολύ καλά. Ίσως η διάρκεια του να σας φανεί κάπως μικρή, αλλά τουλάχιστον η τιμή του (10 ευρώ) είναι λογική. Αν έχετε το Pillars of Eternity 2, αξίζει να ασχοληθείτε με το Beast of Winter.

Πλούσιο loreΝέος χαρακτήρας με νέες ικανότητεςΕξαιρετικό σενάριο και ατμόσφαιραΚορυφαίο voice actingΟ σχεδιασμός των επιπέδωνΛογική τιμήΜικρή διάρκειαΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 9.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PC, PS4, Xbox OneΑΝΑΠΤΥΞΗ:ObsidianΕΚΔΟΣΗ:Versus EvilΕΙΔΟΣ:RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://eternity.obsidian.netHM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2/8/2018 (PC), 2018/2019 (PS4, Xbox One)

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα