Η σειρά Dishonored "ξεκουράζεται" σύμφωνα με την Arkane

Εισαγωγή multiplayer στοιχείων στους τίτλους του studio;

Το προηγούμενο σαββατοκύριακό, στα πλαίσια της QuakeCon, η ιστοσελίδα VG24/7 είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον lead designer της Arkane, Ricardo Bare, ο οποίος μοιράστηκε αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το studio και την σειρά Dishonored.

Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα για τους φίλους των Dishonored

και των immersive sims, καθώς σύμφωνα με τον Bare η σειρά για την ώρα "ξεκουράζεται", χωρίς ωστόσο αυτός να είναι βέβαιος για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Ταυτόχρονα ο ίδιος τόνισε πως δεν ξέρει αν το studio θα συνεχίσει να παράγει μόνο immersive sims.

Ο Bare στάθηκε και στην πιθανότητα της εισαγωγής multiplayer στοιχείων στους τίτλους που παράγει το studio, κάτι που είχε προσπαθήσει να γίνει στο παρελθόν με το -πλέον ακυρωμένο- The Crossing. Όπως υποστήριξε παλαιότερα υπήρχε μία πίεση στα studio που έφτιαχναν single player παιχνίδια, ώστε να εισάγουν σε αυτά ένα multiplayer mode, π.χ. deathmatch, κάτι που αποσπούσε την προσοχή της ομάδας και ήταν απλή σπατάλη πόρων. Αντιθέτως, σύμφωνα με τον Bare, αυτό που συμβαίνει τώρα με την εισαγωγή multiplayer στοιχείων είναι περισσότερο ένας προσανατολισμός στην κοινότητα, κάτι που δίνει γερές βάσεις στους τίτλους, αφού δημιουργούνται κοινότητες και διαμοιράζεται υλικό.

Παράλληλα, τόνισε πως για το studio παραμένει προτεραιότητα η δημιουργία συνεκτικών κόσμων και η εξιστόρηση των ιστοριών μέσω του περιβάλλοντος και πως οι ίδιοι θα συνεχίσουν να δημιουργούν τοποθεσίες όπως το Talos 1 και το Dunwall που ο παίκτης θα νιώθει πραγματικά ότι τις επισκέπτεται. Το περιβάλλον είναι τόσο σημαντικό για την Arkane όσο ο ίδιος ο παίκτης ή οι χαρακτήρες που αυτός θα συναντήσει. Ένας ακόμη στόχος του studio είναι να δώσει -μέσω του "αυτοσχεδιαστικού" gameplay- τα κατάλληλα εργαλεία και δυνατότητες στον παίκτη ώστε αυτός να είναι δημιουργικός και "κυρίαρχος" της εμπειρίας. Τέλος ο Bare δήλωσε πως συνήθως επιλέγεται η προοπτική πρώτου προσώπου, ωστόσο αυτός δεν είναι ένας απαραβίαστος κανόνας, καθώς το studio ίσως δοκιμάσει και κάτι διαφορετικό κάποια στιγμή.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα