Nioh: Dragon of the North Review

Το Nioh προσγειώθηκε ουρανοκατέβατο στο PS4 και δίχως φανφάρες, κατάφερε να εντυπωσιάσει. Ο hardcore RPG άξονας του παιχνιδιού μπορεί να είναι εμπνευσμένος από τα Dark Souls της From Software, ωστόσο η Team Ninja έκανε την διαφορά, υιοθετώντας στον τίτλο την up tempo και hack

'n' slash φιλοσοφία των Ninja Gaiden, πασπαλίζοντας εικαστικά με ολίγον από Onimusha. Το Dragon of the North DLC του Nioh έρχεται να προσφέρει μια επιπρόσθετη τζούρα δράσης στον κόσμο του παιχνιδιού.

Η ιστορία του Dragon of the North διαδραματίζεται μετά το πέρας των γεγονότων του κύριου παιχνιδιού. Ο William επιστρέφοντας στην Ιαπωνία, ενημερώνεται ότι τα ίχνη του Hatori Hanzo εξαφανίζονται μυστηριωδώς, μετά την επίσκεψη του τελευταίου στο βόρειο βασίλειο του “μονόφθαλμου δράκου” Date Masumane, ενός φιλόδοξου Ιάπωνα φεουδάρχη. Ο Ιρλανδός σαμουράι σπεύδει άμεσα να αναζητήσει τον Hanzo στο βορρά της Ιαπωνίας. Σεναριακά, το DLC δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας εξαιτίας της σύντομης διάρκειας (τρεις-τέσσερις ώρες) και αφήγησής του.

O "μονόφθαλμος δράκος" του βορρά, Date Masumane.

Στο βόρειο τμήμα του κεντρικού χάρτη του παιχνιδιού εμφανίζεται η νέα περιοχή, η οποία αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο DLC. Συνολικά, η νέα αυτή περιοχή απαρτίζεται από τρεις βασικές και τρεις δευτερεύουσες αποστολές. Στις δευτερεύουσες αποστολές αντιμετωπίζετε ορδές από εχθρούς και μίνι αφεντικά, συγκεντρώνοντας εξοπλισμό και amrita για level up. Οι κύριες αποστολές επί της ουσίας είναι δύο όμως, αφού η τρίτη και τελευταία αποστολή είναι boss fight. Το χιόνι και ο πάγος κυριαρχούν, αλλά πέραν αυτών, συναντάτε μερικά δασώδη μέρη και ιαπωνικά οχυρά. Μην περιμένετε να δείτε κάτι διαφορετικό από το βασικό παιχνίδι, καθώς όλα κυλούν στο ίδιο μοτίβο. Στην κάθε πίστα, ακολουθείτε μια διαδρομή σφάζοντας εχθρούς, αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό σας (και με divine gear) μέχρι να ανακαλύψετε κάποιο μονοπάτι που οδηγεί στο πλησιέστερο shrine για level up.

Αφού ψάξετε προσεκτικά, στο τέλος του δρόμου, συναντάτε το boss της περιοχής. Τα συνολικά τέσσερα κύρια αφεντικά του DLC είναι σχετικά βατά σε κινήσεις και επιθέσεις, με εξαίρεση το τρίτο κατά σειρά, στο οποίο την άκουσα στερεοφωνικά. Συμβουλευτικά θα σας πρότεινα, να οπλιστείτε με μπόλικη υπομονή και βαθιές ανάσες, γιατί θα ταλαιπωρηθείτε αρκετά. Φροντίστε να έχετε μόνιμο απόθεμα σε πυρομαχικά στο τουφέκι και στο κανόνι, αποφύγετε την εκτενή μάχη σώμα με σώμα και κάντε σωστή χρήση του sloth. Εγώ μια φορά σας έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου.

To odachi εν δράσει.

Οι βασικές αλλαγές στο gameplay του Dragon of the North δεν ποικίλουν. Για την ακρίβεια είναι ελάχιστες. Αντιμετωπίζετε δύο-τρία νέα είδη εχθρών, από γιγαντόσωμους yokai μέχρι ανθρώπινους εχθρούς οι οποίοι μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα μεταμορφώνονται σε ένα yokai υβρίδιο. Μια ακόμη προσθήκη στο gameplay είναι η ένταξη στον εξοπλισμό σας του odachi, ενός μεγάλου katana που μοιράζει πολύ πόνο στους εχθρούς. Η τελευταία αλλαγή στο πυρήνα του DLC είναι η δυνατότητα να επιλέγετε και να ορίζετε όχι ένα αλλά δυο guardian spirits, τα οποία μπορείτε να εναλλάσσετε κατά τη διάρκεια των αποστολών.

Tο Dragon of the North είναι ένα σύντομο σε διάρκεια DLC του οποίου το περιεχόμενο προσφέρει πρόκληση στους λάτρεις του Nioh. Ως προς το gameplay, προσθήκες και αλλαγές υπάρχουν αλλά αριθμητικά είναι ελάχιστες και δεν καινοτομούν. Η Team Ninja σκοπεύει να κυκλοφορήσει ακόμα δυο DLC στο εγγύς μέλλον για περισσότερες hardcore ξιφομαχίες. Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Περισσότερο NiohΤο σύστημα μάχης παραμένει εθιστικόΤα σπαθιά odachiΜικρή διάρκειαΠέραν των odachi, αδιάφορες αλλαγές στο gameplayΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4ΑΝΑΠΤΥΞΗ:Team NinjaΕΚΔΟΣΗ:Koei TecmoΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://teamninja-studio.com/nioh/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2/5/2017PEGI:18

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα