Πότε θα αναβαθμίσει η LG τις Android ναυαρχίδες της;

09:10 17/5/2017 - Πηγή: Xblog

Αν και η LG βγάζει ωραίες ναυαρχίδες με Android λειτουργικό σύστημα, έχει μια περίεργη πιλοτική σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις λογισμικού. Η Κορεάτικη κατασκευάστρια αντί να προσφέρει μία μεγάλη αναβάθμιση (π.χ. στο 6.0) και ύστερα να κυκλοφορεί τα μικρότερα updates που δημιουργεί η Google (π.χ. 6.0.1), «μαζεύει» όλα τα updates και τα κυκλοφορεί μαζεμένα, παρότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα

οι χρήστες να παίρνουν λίγες ενημερώσεις λογισμικού και να νομίζουν ότι η εταιρία τους έχει παρατήσει. Επίσης, εξαιτίας αυτής της πολιτικής οι χρήστες πρέπει να ζουν με προβλήματα στο κινητό τους για μήνες μέχρι να έρθει το επόμενο update – για παράδειγμα το G4 έχει σοβαρό πρόβλημα με την αυτονομία από τότε που αναβαθμίστηκε στο 6.0 και η εταιρία δεν το έχει διορθώσει τόσο καιρό.

Στη πραγματικότητα, η LG όχι μόνο δεν έχει παρατήσει τις τελευταίες ναυαρχίδες της, αλλά έχει υποσχεθεί να προσφέρει αναβαθμίσεις λογισμικού για δύο χρόνια από τη κυκλοφορία τους. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ναυαρχίδες από το G4 και μετά υποστηρίζονται κανονικά. Πάμε να δούμε τι θα γίνει με τις αναβαθμίσεις τους.

LG G4
Ξεκινώντας με τη παλιότερη ναυαρχίδα, η LG έχει υποσχεθεί ότι το G4 θα αναβαθμιστεί στο Android Nougat μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, είμαστε σίγουροι ότι το Nougat θα είναι η τελευταία αναβάθμιση του κινητού και δεν θα πάρει ποτέ το «O.» Μετά τη κυκλοφορία της αναβάθμισης, η LG θα στέλνει που και που απλές ενημερώσεις ασφαλείας.

LG V10
Το V10 έχει ακριβώς την ίδια μοίρα με το G4. Έχει «κολλήσει» στο Marshmallow εδώ και αρκετό καιρό και θα αναβαθμιστεί στο Android Nougat μέσα στο δεύτερο μισό του 2017. Λογικά θα είναι η τελευταία του αναβάθμιση.

LG G5
Το G5 είναι η περσινή ναυαρχίδα της εταιρίας και τρέχει το Android 7.0 Nougat. Αναμένεται να αναβαθμιστεί στο Android O μετά το G6.

LG V20
Το V20 είναι μια κορυφαία ναυαρχίδα από την LG αλλά μην περιμένετε κάποια ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Λογικά θα αναβαθμιστεί προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου. Για το V20 και το G5 περιμένουμε από την εταιρία να μας ξεκαθαρίσει πότε θα τα αναβαθμίσει.

LG G6
Η τελευταία και η καλύτερη ναυαρχίδα της LG που τα βάζει με το Galaxy S8 της Samsung αναμένεται να αναβαθμιστεί στο Android O, όμως δεν θα πάρει το Android 7.1.1 εξαιτίας της πολιτικής της κατασκευάστριας. Συνήθως η LG δίνει γρήγορα την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Android στη τελευταία ναυαρχίδα της, οπότε το G6 θα πάρει το O προς το τέλος του έτους.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

Keywords
Τυχαία Θέματα