Marvel vs Capcom Origins Review

Όταν η Capcom αναπολεί… χρεώνει! Το 1994 η Capcom τα έφτιαξε με την Marvel. Ήταν φυσικά ένας γάμος συμφέροντος, αφού η σύμπραξη των δύο εταιρειών έμελε να δημιουργήσει ένα δυνατό franchise που θα τάραζε συθέμελα τα arcade και την παντοκρατορία της Umbrella Corp- εεεε

της Sega εννοούσα. Βέβαια η σουρτούκω η Capcom δεν ήταν ποτέ της πιστή και είχε διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις, από την τσούλα την SNK μέχρι και την ξενέρωτη την Tatsunoko.

Στο Marvel vs Capcom Origins περιλαμβάνονται δύο παιχνίδια, το Marvel Super Heroes (MSH) και το Marvel vs Capcom Clash of Super Heroes (MvC). Με το select μπορούμε να αλλάξουμε παιχνίδι χωρίς να βγούμε στο κεντρικό μενού της κονσόλας. Και τα δύο έχουν υποστεί μικρές αλλαγές ώστε να μην μοιάζουν με απολιθώματα. Οι κυριότερες αλλαγές είναι η εξομάλυνση των γραφικών και η προσθήκη online multiplayer. Κατά τα άλλα τα παιχνίδια παραμένουν απολιθώματα!

Το MvC είναι κλασικό παιχνίδι VS της Capcom με tag μάχες και τον ανάλογο πανζουρλισμό στην οθόνη. Για “Clash of Super Heroes” πάντως το παιχνίδι δεν έχει και πολλούς… heroes. 15 μαχητές και από τα δύο σύμπαντα στην οθόνη επιλογής (Spiderman, Wolverine, Morrigan, Ryu, Mega Man, Zangief κ.α.) συν κάποιοι κρυφοί. Ε, δεν το λες και τρελό ρόστερ, σε σύγκριση με τα σημερινά παιχνίδια τουλάχιστον. Το παιχνίδι παρά την ηλικία του, κρατάει καλά σε animation και γραφικά.

Πω πω! Κοσμοσυρροή! Τι να πρωτοδιαλέξω;

Στο MSH έχουμε μαχητές μόνο από το σύμπαν της Marvel και δεν έχουμε tag μάχες. Ακόμη λιγότεροι εδώ οι χαρακτήρες, μόλις 10 (πάλι Spiderman, πάλι Wolverine, Captain America. Juggernaut, Hulk, Iron Man κ.α.) συν κάποιοι κρυφοί. Όντας πιο παλιό από το MvC, το MSH δείχνει πιο έντονα την ηλικία του στα γραφικά, αφού η Capcom χρειάστηκε την αρχαιολογική σκαπάνη για να αφαιρέσει δυο τρεις στρώσεις μούχλας και σκόνης. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί τα gems σαν gimmick, που μπορούν να δώσουν στους χαρακτήρες έξτρα ασπίδα, ταχύτητα, combos κτλ.

Και τα δύο παιχνίδια είναι πιο τεχνικά και πιο δύσκολα από τα σημερινά fighters. Στους σημερινούς παίκτες θα φανούν αργά και υπερβολικά απαιτητικά, αλλά δεν νομίζω ότι απευθύνονται τόσο σε νέους παίκτες όσο στους νοσταλγούς. Το γεγονός ότι υπάρχουν μερικοί όχι και τόσο ισορροπημένοι χαρακτήρες όπως ο Hulk και ο Juggernaut, που κάνουν τα special combos για πλάκα και μια γροθιά ρίχνει την ζωή κατά 1/4, δεν βοηθά την κατάσταση.

Εκτός του multiplayer, στα δύο παιχνίδια έχουν προστεθεί training mode, που χρησιμεύει για προπόνηση, καθώς και πολλές επιλογές κάμερας που δίνουν στιλ, όπως widescreen, arcade (που προσθέτει ένα πλαίσιο γύρω από το παιχνίδι σαν arcade cabinet), retro, διαγώνιο arcade (όπου βλέπουμε τη δράση σαν arcade cabinet αλλά υπό γωνία – αν μικροί συνηθίζατε να βλέπετε άλλους να παίζουν επειδή δεν σας έφταναν τα πενηντάρικα ή γιατί σας μισούσε ο καταστηματάρχης). Νέα προσθήκη είναι και τα Challenges, όπου πετυχαίνοντας συγκεκριμένους στόχους (π.χ. κάνε 15 super combos, παίξε 30

Keywords
Τυχαία Θέματα