Athens Co-Creation Workshop: Οι πόλεις αποτελούν πλατφόρμες συνδημιουργίας και καινοτομίας

14:23 2/12/2012 - Πηγή: PC Nea
Με εξαιρετική ζωντάνια και ανατρεπτικά δημιουργική διάθεση πραγματοποιήθηκε το διήμερο διεθνές Athens Co-Creation Workshop με κεντρικό θέμα: “Cities as Platforms for Experience Based Co-creation and Innovation”.
Το Athens Co-Creation Workshop διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με την υποστήριξη της Ericsson ως Networked Society Partner και σε συνεργασία με το διεθνές δίκτυο CCEBI
(Co-Creation for Experience Based innovation), το οποίο αποτελεί πρόσφατη πρωτοβουλία του Copenhagen Business School.

Η επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, Επίκουρη Καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου, μέλος του διεθνούς δικτύου CCEBI, ανέλαβε να διοργανώσει στην Αθήνα το τρίτο κατά σειρά διεθνές workshop.

Η κα Τσακαρέστου δήλωσε σχετικά: «To Athens Co-Creation Workshop αποτελεί σημαντικό βήμα για τη συστηματική έρευνα και ανάπτυξη του οικοσυστήματος της συνδημιουργίας τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς. Αναζητούμε νέους τρόπους σκέψης και μεθοδολογίες που προάγουν την καινοτομία μέσα σε μια οικονομία εμπειριών (experiential economy- experience based innovation) με τη δημιουργία αγορών ιδεών, υπηρεσιών και προϊόντων που θα δίνουν βιώσιμες και δημιουργικές λύσεις σε τοπικές και παγκόσμιες προκλήσεις. Οι ευφυείς και δικτυωμένες πόλεις αποτελούν "πλατφόρμες συνδημιουργίας", όπου συναντώνται η ενέργεια, η δυναμική και η δημιουργικότητα ανθρώπων, ομάδων και οργανισμών από διαφορετικά πεδία δράσης, γνώσης και εμπειρίας».

Οι συμμετέχοντες, ιδρυτές ελληνικών start-ups, ακαδημαϊκοί, ερευνητές, επικεφαλείς πολιτιστικών οργανισμών, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι κοινωνικών επιχειρήσεων και εθελοντικών πρωτοβουλιών, εκπρόσωποι ανεξάρτητων αρχών αποτέλεσαν το "οικοσύστημα της συν-δημιουργίας" μέσα στο workshop. Εργάστηκαν σε ομάδες και βίωσαν τη συν-δημιουργία ως τρόπο ανατρεπτικής παρέμβασης, θέτοντας και απαντώντας σε πραγματικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ο καθένας στον τομέα του.

O κ. Razvan Pirvu, Head of Marketing & Strategy, South Eastern Europe της Ericsson, ο οποίος συμμετείχε στο workshop ως keynote speaker παρουσίασε την τελευταία έρευνα της Ericsson όσον αφορά στις Διαδικτυωμένες Πόλεις: «Επιλέξαμε 50 μεγαλουπόλεις ανά τον κόσμο και διαπιστώσαμε πως υπάρχει στενή συσχέτιση μεταξύ του επιπέδου ανάπτυξης της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος μιας πόλης (“triple-bottom line”) και του δείκτη ωριμότητας των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε αυτές. Δεδομένης της εντεινόμενης αστικοποίησης – προβλέπεται πως 70% του συνολικού πληθυσμού της Γης θα ζει σε πόλεις μέχρι το 2050 – είναι διαίτερα σημαντικό να μελετήσουμε πως θα κάνουμε τη ζωή μας στις πόλεις πιο βιώσιμη. Το όραμα της Ericsson για τη Δικτυωμένη (Networked) Κοινωνία του μέλλοντος στοχεύει ακριβώς στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων μέσω της χρήσης της ευρυζωνικότητας, της κινητικότητας και του cloud

Επιπλέο
Keywords
Τυχαία Θέματα